Sicilijanac koji je odrastao obožavajući holivudske filmske ikone i maga italijanske mode, Giannia Versacea, je dizajner koji je prosto “skrojen” da pravi mini haljine. Tačka.

To dokazuje i činjenica da je velika Madonna izabrala da upravo Fausto stilizuje Nicki Minaj i M.I.A. prilikom nastupa sa pop kraljicom na Super Bowlu pre nekoliko godina. Međutim, to izgleda nije bilo dovoljno da Fausto nastavi u svom stilu, samouvereno i bez pritisaka.

Jer, čini se da se Fausto bori sa dvostrukim instiktima. S jedne strane je njegovo umeće da mikrohaljine u mikrodetaljima kreira najbolje od svih (još samo Olivier Rousteing iz Balmaina postiže tako savršene mini, seksi modele), a s druge pritisak tržišta da raste, da se menja i da ponudi nešto novo, ne bi li ostvario dobit koja će mu obezbediti da traje. A sam Fausto zna da nijedan brend nije izgradio svoje ime na haljinicama i suknjama u stilu onih koje nose čirlidersice.  

I kako se snašao Fausto u eksperimentisanju? Pa podeljena su mišljenja. Evidentno je da mu je bilo teško da se odluči za vajb koji će dominirati kompletnom prolećnom kolekcijom. Bilo je tu panka, antičkog Rima, sportskih elemenata i dosta geometrijskog printa. Takođe, izabrana paleta je jednako kao ova haotika od stilova, bila boljka kompletnog šoua, jer da se ne lažemo, narandžasta i acid zelena nisu boje u koje možemo tako lako da se zaljubimo.

Najbolji deo kolekcije su bili modeli u moćnom, geometrijskom printu poput oversize bomber jakni, trenć-mantila, kao i gladijatorske suknje i ravne sandale koje su nas podsetile na najbolja Puglisi izdanja. Model kaputa s crno-belom geometrijskom šarom i zlatnim rajsfešlusom je izgledao krajnje relaksirano i elegantno, što mu je obezbedilo da bude možda i najbolji stil večeri.   

Fausto je odlučio da napravi kompromis sa tržištem pa je pored mini haljina koje su njegov DNK, odlučio da podari i nešto novo u prolećnoj kolekciji..