Onog trenutka kada se horda modnih blogera, urednika i ostalih koji pasionirano prate “veliku četvorku” preselila u Milano, preobula u štikle (jer, ravna obuća nekako ne ide sa Milano vajbom, zar ne?), namestila fokus na svojim iPhone telefonima i zauzela mesto na prvoj reviji na ovosezonskom MFW izdanju, show u režiji najboljih italijanskih modnih kuća je mogao da počne!

A čast da otvori Milano fashion Week je pripala nikom drugom nego Fridi Giannini i Gucci brendu! Kakav intro, složićete se!

Iako smo malo bili skeptični da li će Frida nadmašiti prethodnu Gucci reviju koja je najpozitivnije ocenjena od strane naših vernih čitalaca, mislimo da možemo da konstatujemo da će i ova za proleće/leto 2015 ostati dugo u sećanju svih nas, jer Fridina vizija mode godi damama koje žele da se osećaju ženstveno, poželjno, opušteno i prijatno u svim mogućim prilikama. A to su ELLE dame, složićete se?

Zato, ne treba da nas čudi što je posle seksi šezdesetih koje je “transformisala” u prethodnoj, Frida odlučila da kreira novu modu za 21. vek inspirisana hippie, crazy sedamdesetim godinama. U ovoj kolekciji svaki model je imao vintage, retro look pun energičnih boja (proleće u Fridinim očima je u najlepšim bojama jeseni).

Paradu savršenih mantila (obavezno stilizovanih sa kaišem), krznenih jaknica, letnjih haljina ravnog kroja sa rukavima do lakta, a poseban deo su zauzeli modeli od teksasa, pogotovo pantalone širokog kroja, dužine do članka i haljine s prozirnim, čipkanim delovima.  Naravno, nisu izostale ni svilene haljine u printu koje je Frida stilizovala mahom sa krznenim prslucima. Nas je ubedljivo osvojila kombinacija prelepog kimona u zavodljivoj bordo boji koji je Giannini uparila sa širokim jeansom, čizmicama u boji meda. Perfekcija! Detalji su bili u stilu sedamdesetih. Zlatna dugmad, svilene marame, kožni kaiševi i torbe.

Ovom revijom, Frida je dokazala da kada ne želite da izazivate trendove eksperimentujući sa novim krojevima i materijalima, uopšte nije loša ideja da uradite remiks onoga što već postoji. 

Zamislite da su Jimi Hendrix i Ali MacGraw imali aferu na japanskom ostrvu Kjoto i da je njihovo dete sada Gucci žena koja ne želi da se distancira od zaštitnog stila svojih roditelja, ali i koja žarko želi da nosi modern, trendi odeću.