Svake godine kako sezona filmskih nagrada počne da se kotrlja ka najvećoj i najprestižnijoj, ne možemo a da se ne zapitamo koje će kreacije izabrati nominovane dame kao i ostale gošće? Jer, opšte je poznata činjenica da je među glumicama stvar prestiža pojaviti se i zablistati na dodeli Američkih fimskih nagrada. 

A tu čast da im donese titulu najbolje obučene imaju haute couture kreacije s potpisom najpoznatijih i najveličanstvenijih dizajnera, poput Elie Saaba, Valentina, Giorgio Armanija, Prade, Zuhair Murada i ostalih mađioničara. Na kraju uostalom, svi daleko više pamtimo kreacije od dama koje su ih nosile.

Pre nekoliko nedelja podsetili smo se haljina koje su nosile dobitnice i to u vidu zanimljive ilustracije. Danas se podsećamo 15 najlepših kreacija.... od ženstvene i ljupke s potpisom Givenchyja koju je nosila Audrey Hepburn (1954) preko elegantne i možda najlepše crne Valentinove s providnim tilom i V belim detaljem koju je Julia Roberts obukla pre 14 godina (2001), pobedivši u kategoriji za Najbolju glumicu (Erin Brokowich) do tirkizne Pradine koju je prošle godine Lupita Nyong'o postavši kraljica red carpeta i zvezda večeri, pogotovo nakon što je dobila nagradu za Najbolju epizodnu za ulogu u filmu "12 years a slave" koji je kasnije trijumfovao u glavnoj kategoriji za Najbolji film.

Na premotavanje >>>>

Brojimo sitno do ovogodišnje dodele (22.02) kada ćemo se sigurno zaljubiti u nekoliko kreacija koje će zanosne glumice izabrati za ovaj glam event!