Dok je za dramu u Parizu (bar dok je kreirao Ready-To-Wear kolekcije ) zadužen Jean Paul Gaultier, londonsku pozornicu već decenijama, velika Vivienne Westwood pretvara u teatar, show koji nadjača sve ostale LFW revije!

Ovoga puta, čuvena britanska kreatorka koja ima titulu Dame, dobijenu od britanske kraljice Elizabethe, je ispratila avangardu Garetha Pugha i svoj dnk, kreirajući kolekciju koja nas je podsetila na slavna izdanja još slavnijeg Davida Bowiea.

To se posebno odnosi na make up (blajhanu kosu, bledo lice, crvenu senku koja je "glumila" rumenilo i čiroki kosu) jer je ostatak bio mashup punka, folka i glam detalja.

Dominarale su haljine (nalik kostimiranim kreacijama s korsetima i naborima, bez rukava od teškog brokata) ali i blejzeri (muškog, ravnog kroja od vune u karo dezenu). Kao i u svim dosadašnjim kolekcijama, Vivienne se igrala sa skoro svakom bojom, od nežne pink, preko zagasito crne do maslinastozelene, dok je u sferi dezena dominirao cvetni motiv i karo. Zanimljiv detalj su bile dokolenice u beloj boji sa duginim horizontalnim prugama pri vrhu koje su svaku kreaciju učinile crazy, fun i RTW!

Krzno je izostalo ustapajući mesto kosi koja je služila kao šal za messy look, ali i naborima koji su se igrali na različitim "visinama".