Modna dizajnerka, Ines Janković, sinoć je na nesvakidašnji način, u vidu dvadesetominutne predstave, na opšte oduševljenje svih prisutnih, u Centru za kulturnu dekontaminaciju, predstavila kolekciju Calla 2015/16 iz linije Modern Bride, njenog brenda INES Atelier.

Bela haljina u različitim varijantama prezentovana je na pozornici  CZKD-a, posebno scenografski osmišljenoj, u art direkciji poznate dizajnerke Marie Jelesijević.  

Manekenke su se pojavljivale na sceni ispred ogromnog zida, koji je iscrtala Darija Basta, jedna za drugom u različitim belim haljinama, praćene muzikom gudačkog kvarteta Intermezzo i fantastičnim svetlosnim efektima mađarskih dizajnera svetla – La Luz. Za frizure se pobrinula Đuka, dok je decentnu šminku radila Mina Abramović. 

Zbog velikog interesovanja, Ines je prezentovala svoju novu kolekciju u dva termina, a po završetku, tradicionalno, muziku je puštala Tijana T.

O kolekciji...

Calla 2015/16 je kolekcija belih haljina / venčanica za narednu sezonu iz linije Modern bride. Dizajn modela je baziran na klasičnoj, vanvremenskoj eleganciji, u duhu modernog i geometrizovanog.

Forma cveta kala je poslužila kao inspiracija za siluete modela, ali i kao svojevrsna simbolika, s obzirom na to da je kala oličenje veličanstvenosti i lepote. Otuda i ideja da se bela haljina predstavi na jedan grandiozan način, baš onako kako zaslužuje. 

Kolekcija Calla sadrži 18 modela, međusobno povezanih formom i prefinjenim materijalima. U izradi su korišćene različite vrste svila, najfiniji til, francuska čipka, kao i ručno rađene aplikacije sa Swarovski kristalima. Upravo se ovi dekorativni elementi  nadovezuju na Ines Atelier priču o nakitu.

Pogledajte u galeriji delić atmosfere sa revije >>>>

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija

U antičkom dobu kala je predstavljala cvet posvecen Heri, Zevsovoj ženi. Darivanjem ovog cveta, pokazujete osobi koliko je jedinstvena, elegantna i posebna, što je upravo poruka Calla kolekcije za modernu mladu.