Ako ste letos skrolovali po profilima modnih blogerki, urednica i stilistkinja, onda ste sigurno videli bar nekoliko čipkanih modela ovog brenda na glavnim trendseterkama! Čipkana, midi dužine u burgundi boji sa crnom kragnom na Oliviji Palermo? Kratka u nežnoj nijansi plave boje na Chiari? Crna čipkana bluza u paru s teget suknjom na Jessici Biel? Sve te haljine potpisuje brend Self portrait...   

U čemu je draž ovog brenda: Ako ste fan Erdema i Valentina ali o njihovim krpicama možete samo da sanjate, ovaj britanski brend je idealna alternativa! Njegove kreacije podsećaju na raskošna, unikatni vez italijanske kuće, dok su krojevi prilično slični sa Erdemom! Pored haljina, najviše kreiraju pantalone, venčanice, seksi bluze i kombinezone.  

Ko se krije iza imena Self portrait: 36-godšnji Han Chong, rodom iz Malazije je završio modni dizajn na prestižnoj Central Saint Martins školi. Često živi na relaciji Engleska - Kina jer u mističnoj azijskoj zemlji mahom nabavlja prekrasnu čipku i šifon od kojih pravi svoje raskošne kreacije.

Njegova mana: Cene koje ipak nisu toliko pristupačne. Za haljinu treba odvojiti više od 300 funti. Dobra vest: Self-Portrait već sada posluje širom Engleske, ali i Amerike i dostupan je u velikim tržnim centrima poput Bergdorf Goodmana, ali i na online portalu Matchesfashion.com. 

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija

A nije ni Burberry, ni Mulberry, ni Roksanda, niti Topshop.