Revije francuske kuće već odavno imaju status najzabavnijih, najspektakularnijih modnih revija... kao da gledate mali film pa je sasvim logično što je Karl Lagerfeld odlučio da svoju najnoviju kolekciju u okviru Chanel Metiersa prikaže u kultnom rimskom filmskom studiju Cinecitta.

Pre same revije prikazan je po tradiciji Chanelov film "Once and forever" u kom glume Kristen Stewart i Geraldine Chaplin.

Kompletan studio je pruređen tako da izgleda kao set za snimanje nekog filma koji se odigrava u Parizu.

To je uključivalo statue nimfi, ulaz u metro stanicu, mali kafe na uglu, kao i veliki broj antikviteta ne bi se osetili kao da putujemo kroz vreme ili nekoliko kilometara dalje do pariskih, autentičnih uličica...  

foto: Instagram (chanel official)

A kolekcija? Oda zabavnim i glamuroznim šezdesetim s malom dozom hippie sedamdesetih koje su provučene u vidu džempera sa folk desenom. Evidentno je da je ova kolekcija bila za nijansu ležernija od prethodnih iz ove linije.

Za to je velikim delom zaslužan način stilizovanja, jakne obmotane oko struka, ili prebačene preko ramena, zatim marama i ešarpi koje su dame nosile u stilu Pokreta otpora.

Na polju make up-a dominirala je natapirana kosa u paru sa smokey eye senkom koje su svaki model transformisale u kultnu Bardot. 

foto: Instagram (chanel official)

Dame na čelu sa Bellom Hadid nisu bile jedine zvezde večeri. Na reviji smo videli i nekoliko muških modela kao i medenog Hudsona Kroeniga, sada već standardnog učesnika svake Chanel revije. Muški modeli pa i Hudson su bili odeveni u vunene rolke inspirisane 60-im i štofanim pantalonama.

foto: Profimedia

Bella Hadid je inače debitovala za Chanel pored Karlovih muza poput Lare Stone i Freje Behe Erichsen.

foto: Instagram ( chanel official)

foto: Profimedia

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija

Karl Lagerfeld je odlučio da najnoviji Chanel’s Métiers d’Art Show održi u večnom gradu, prelepom Rimu, i to u legendarnom filmskom studiju Cinecitta. Dok je zvezda revije bila Bella Hadid, u prvom redu je poglede mamila Kristen Stewart...