S obzirom na to da je pod budnim okom javnosti provela više od dve decenije, Victoria se uvek trudila da zrači samopouzdanjem.

Međutim, 46-godišnja dizajnerka otkrila je kako joj je za to samopuzdanje na samom početku njene karijere pomogala odeća i to ona uska, koja je bila očigledan znak nesigurnosti.

"Nosila sam mnogo strukiranih haljina sa korsetiranim gornjim delom, ali moj stil je sada prilično evoluirao, postao je značajno opušteniji, iako i dalje posedujem neke od ovakvih modela haljina i  umem ponekad da ih obučem", rekla je Victoria u najnovijem intervju za The Guardian.

"Kada posmatram svoj tadašnji stil sa ove distance, potpuno uska i pripijena odeća koju sam nosila bila je jasan znak nesigurnosti koju sam tada posedovala. Ipak, sa druge strane mora biti da je svako od nas u životu posedovao jedan pomalo nedefinisan ili zbunjujuć period po pitanju predstavljanja sebe kroz stil", nadovezala se dizajnerka.

Tokom perioda kada je bila u grupi Spce Girls između 1994. i 2000. godine Victoria je radila sa stilistom, ali samo tokom njenih javnih pojavljivanja, ne i privatnih.

"Tokom perioda karantina prigrlila sam nešto opuštenij stil, ali ne baš u potpunosti. Volela bih da mogu reći kako se nisam izvaličila iz svoje svilene pidžame i kaftana. Ipak, to nije slučaj. Radila sam od kuće redovno i imala sam sastanke. I dalje sam svako jutro ustajala rano, vežbala i oblačilaza posao, samo nešto možda komforniji. Udoban jeans, džemper ili majica i naravno nikako ne štikle. Možda nisam dosegla nivo odeće sa lastišem na struku, ali to ne znači da nisam nosila komotnije komade", zaključila je Vicky.

Poznata dizajnerka u kratkom intervjuu koji je dala za britanski The Guardian obrazložila je zašto je nekada nosila usku odeću i kako je spremna zahvaljujći karantinu da promeni svoje striktne norme odevanja.