Jerry Hall je glamurozna, kao i kreacije Jasona Wua. Ali kada vidimo lice Naomi Campbell, moćne gazele iz sveta modelinga, dame koja pripada onoj prvobitnoj supermodel ekipi, čini nam se da nijedna žena na svetu nema taj samouveren pogled i stav "niko mi ništa ne može".

Upravo takvom glamuru posvećen je najnoviji broj online magazina The Edit koji uređuje ekipa sajta Net-a-porter, a glavna zvezda njihovog modnog editorijala ovoga puta je Naomi koja izgleda bolje nego ikad.  

Prelepa Naomi čije pune usne, smokey eye look i duga, sjajna crna kosa savršeno finiširaju glamurozne toalete sa potpisom Lanvina, Givenchyja, Korsa, Burberryja pričala je u intervju koji prati editorijal o svemu, a najviše o svom karakteru koji je umeo često da joj itekako škodi karijeri.

"Ne moram nikome da se pravdam za svoje postupke. Ako uradim nešto što je protivno mojim uverenjima i stavovima, uvek će biti posledica. Čovek mora da bude svoj i da čvrsto stoji iza svojih dela i reči. Sve drugačije je fejk."

Ova 44-godišnja tamnoputa gracija je takođe napomenula kako još uvek ima tremu i mali strah od piste.

"Nema veze koliko ste revija radili, uvek postoji bojazan da će vam možda pasti haljina, da ćete se spotći..."

Naomi koja ovih dana zajedno sa Whoopi Goldberg, Alicia Keys i glumcem Idrisom Elbom učestvuje u kampanji #CrushEbolaNow koja za cilj ima edukaciju o eboli i podizanje svesti o ovom galopirajućem virusu, čest je učesnik humanitarnih akcija.

Kada je američku obalu pogodio razorni uragan Katrina, Naomi je zajedno sa platformom Fashion for relief prikupila nekoliko miliona dolara pomoći ugroženim mestima.