Iako ima samo 28 godina, Coco Rocha se smatra veteranom u modeling industriji. U svojoj karijeri je nosila modele Chanela, Diora, Celine, Balenciage, Balmaina, a da ne spominjemo bezbroj editorijala koje je snimila za internacionalna izdanja Elle-a, Vogue-a, Harpers-a, W magazina i ostalih fashion magazina, kao i to da je osnovala modeling agenciju nedavno, plus lansirala sopstvenu kolekciju odeće.

Međutim, za 14 godina karijere Coco nikada nije bila PLAVUŠA.

Nijedna transformacija za editorijal, kampanju, reviju nije mogla da natera fotogeničnu Coco da se ofarba. Frizure je menjala, ali boju... teško. To se sve promenilo prošle nedelje kada se dame i gospodo, Rocha priključila klubu platinastih dama.   

"Želela sam još pre da se ofarbam, ali niko nije želeo da me vidi kao platinastu devojku, već kao brinetu", izjavila je Coco apropo njene prve Hair Couture kampanje za Balmain.

"Do sada sam za potrebe snimanja menjala skoro sve moguće boje, sem plave. Bila sam crvenokosa, crnka, pepeljastosiva, riđa, ali nikad plavuša. Čak sam i za 14 godina karijere, periku sa plavom kosom nosila samo 3 puta!Ne znam zašto niko nije želeo da me vidi kao plavušu."

Čovek koji je ofarbao Coco je Nabil Harlow, Balmainov frizer, odnosno kreativni direktor Balmain Hair odseka. Nabil je proveo ćak 8 sati farbajući Coco ne bi njenu kestenjastu kosu promenio u platinasto plavu nijansu.

"Čudno je. I sad ljudi misle da nosim periku a ne da sam se ofarbala. Pritom, nisam se samo ofarbala već sam se i ošišala, po neki 110 put. Kosu doživljam kao aksesoar kojim se treba igrati, eksperimentisati. Ja lično sam osoba koja voli promene." 

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija