Takva je bila i naša reakcija kada smo videli fotografije snimljene za kampanju modne kuće Land of Women. Njihov je cilj bio staviti naglasak na lepotu, zdravlje i unutrašnjost ove žene ali i pokazati kako modeli za kupaće kostime ne moraju da budu mlade, zategnute devojke.

Isto tako, njihova želja je bila da umesto seksepila akcentuju eleganciju i ženstvenost. To im je i uspelo. Fotografije su i više nego predivne! 

Yazemeenah, koja živi u gostinjskoj kući tik uz obalu Atlantskog okeana, kaže kako planira da se bavi modelingom do kraja života i priseća se kako je u periodu između svoje desete i 12 godine kada je počela da sedi morala da se bori protiv modnih agenata koju se terali da farba svoju kosu.

“Baviću se modelingom do kraja svog života. Mada, nije sve u tome, u pitanju je posvećenost, posvećenost lepoti, energiji koja nas čini živima. Za mene ovo je predivno, moj život je prilično jednostavan, živim u majušnoj kući na obali Malibua koju iznajmljujem. Vrlo je mala, ali ima očaravajući pogled na okean, to je moj luksuz.”

“Svakog jutra se budim, bez posebnog plana, srećna sam, čak i snimanje je igra za mene. Ovde se ne radi o mom liku, moj ego je zadovoljen pre dugo dugo vremena. Svrha je u svakodnevnom uživanju, sve više i više. Ponekad se osećam kao da će moje srce eksplodirati svakog jutra.”

Izgledajući čarobno u snežno belom kupaćem, Yazemeenah se slikala za istu kampanju u takođe belo obojenoj sobi, presavijena preko poda dok se vrlo nežno naslanja, i zamišljeno gleda u jarku svetlost.

Rossijeva, koja je takođe i vizuelni umetnik, glumica i fotograf, kaže: “Ne retuširam svoje fotografije. Sa Iphone-om je vrlo lako i zapanjuje me koliko aplikaija sada postoji za retuširanje slika, to je neverovatno, ali to nije moj stil.”

Što se tiče gore pomenutih fotografija, kaže da nije iznenađena njihovom popularnošću s obzirom na to da je vrlo svesna da ljudi vole ‘¨iskrene’ i ‘stvarne’ fotografije što one upravo i jesu.

Za kraj, majka i baka, rođena Francuskinja i supermodel na vrhuncu sve do sredine svojih 40-ih godina daje par saveta za srećan život i besprekoran izgled.

Zaboravite iscrpljujuće dijete

Rossie ne praktikuje kako ona ističe ‘iscprljujuće’ dijete. Umesto toga, ona veruje da su balans i discimplna ključ za zdravim i srećnim životom. “Nikada ne jedem prerađenu, zamrznutu, niti hranu iz mikrotalasne. Većinu vremena jedem organsku hranu poput povrća, voća, orašastih plodova i kvalitetne ribe i mesa.”

Vežbajte redovno

”Svakodnevno vežbam po malo. Vežbam jogu preko 30 godina i trošim na nju oko 30 minuta dnevno.. ali ne brinite ako preskočite dan ili dva."

Iznad svega, Rossi kaže da je vrlo bitno da se “ispoštuje telesni ritam”, tako da se ne nervirajte ako propustite dan ili dva u vašem vežbačkom režimu..

Pomirite sa činjenicom da nemate više dvadeset godina

Vaše telo nije u sposobnosti da radi stvari koje je radilo dok je bilo u 20-im, tako da ne preterujte. Rossi kaže “trebalo mi je neko vreme da shvatimo da moje telo nema istu energiju koju je nekada imalo i da se ne može opterećivati toliko nakon menopauze.”

Tekst: Nemanja Lalatović

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/