Modne kuće često biraju velika imena iz sveta mode, ili zabavne industrije za njihove kampanje. Za pre-fall 2017., Gucci je predstavio nova promo lica, a tu grupu čine isključivo tamnoputi modeli. 

Italijanska modna kuća postavila je premijerno na svom zvaničnom Instagram profilu nekoliko video zapisa pokazujući sav njihov potencijal, kao i ples ispred kamere. 

Na audiciji održanoj u Londonu, brend je okupio 9 prelepih modela koji su osim igranja na vintidž R&B muziku odgovarali na pojedina pitanja, poput: koja si duhovna životinja i logično, o njihovom plesačkom iskustvu, sugerišući da bi u kampanji trebalo da se nađu neki plesački pokreti. 

Ono što je svakako fascinantno su tamnoputi modela koji se prvi put pojavljujuju u kampanji brenda Gucci, a to se može objasniti činjenicom da modna industrija nastavlja da "slavi" različitost i to u trenutku kada nastupa Trump era populizma. 

Foto: Instagram / Gucci

Sve video zapise sa audicije možete videti OVDE

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/