Želite da budete jedinstveni ovog leta? Brend Skechers oduševio nas je novim fashion momentom koji će obeležiti 2022. godinu.

Naime, u beogradskoj Fabrici održan je nesvakidašnji susret mode, dizajna i umetnosti kojim je predstavljena jedinstvena saradnja Skechers-a i proslavljenog mađarskog umetnika Kiš Mikloša, poznatog po unikatnim emogramima.

Događaju su prisustvovale brojne poznate ličnosti i insfluenseri, koji su imali priliku da im Kiš, u razgovoru sa njima, odredi jedinstveni emogram u vidu bedža, kojim su svoje Skechers UNO patike učinili posebnim i originalnim.

DV776111.jpg
Damir Vujković 

Mikloš Kiš je primenjeni umetnik, dobitnik brojnih međunarodnih nagrada, koji je emograme (emocionalne piktograme) uzdigao na nivo umetnosti. Kroz emotikone, emogrami pokazuju cikličnu promenu u ljudskoj komunikaciji: kako smo od jednostavne komunikacije piktogramima dolazili do sve složenijeg pisanja, da bi se zatim, u doba interneta i digitalizacije, vratili na komunikaciju svedenu na jednostavne piktograme – emotikone.

DV775346.jpg
Damir Vujković 

Mikloš Kiš je na kreativan način vratio reči jeziku emocija lišenom teksta, i time ga učinio univerzalnim.

Kroz novu UNO kolekciju, Skechers je prepoznao slični talas u jeziku mode, shvativši da jednostavne, udobne bele patike, koje se uklapaju u sve odevne kombinacije, mogu biti poput umetničkog platna - savršen način da kroz njih prenesete svoju poruku.

DV775633.jpg
Profimedia 

Upravo to se dogodilo na jučerašnjem događaju gde su svi šetali u svojim novim, unikatnim Skechers UNO patikama, oplemenjenim jedinstvenim bedžom koji predstavlja viđenje njihove ličnosti iz ugla umetnika Mikloš Kiša.

DV775593.jpg
Damir Vujković 

Beograd je prvi u nizu gradova u kom je predstavljena ova jedinstvena saradnja Skechers-a sa mađarskim umetnikom. Nakon Srbije, unikatne bele Skechers UNO patike prošateće se i u Zagrebu, Budimpešti i Bukureštu.

DV776588.jpg
Damir Vujković