Ovog proleća su se u punom sjaju vratile midaksi suknje i haljine, i gotovo preko noći postale najtraženiji modni komadi. Razlog je jednostavan - ova srednja dužina donosi vrlo moderan spoj šik ležernosti i elegancije za toplo vreme.

Nisu dugačke, a ni srednje, negde su na pola puta između midi i maksi dužine koja ih je dovela do prepoznatljivog imena - midaksi. Jasno je da su ove sezone haljine i suknje midaksi dužine pravi vrući trend!

To je dužina s kojom je nemoguće pogrešiti, a koliko je ovaj trend šik govori i činjenica da se Kate Middleton, koju mnogi smatraju kraljicom stila, u svojim modnim kombinacijama vrlo često oslanja upravo na ovu dužinu haljina i suknji.

Kate Middleton obožava midaksi suknje.
Profimedia 

Neodoljiva odlika midaksi suknji i haljina je to što pristaju baš svakom obliku tela, a uz to su nosive u različitim prilikama. Naime, kada su u pitanju maksi varijante, često dugi krojevi i višak materijala mogu biti zgusnuti, a ova dužina je retko dobar izbor za niže žene.

S druge strane, midi dužine, bez obzira na kroj i stil, uvek izgledaju ozbiljno i imaju pomalo „poslovni look“, pa ih je s tim u vezi teže kombinovati za ležerne izlaske.

Upravo tu na modnu scenu nastupaju midaksi modeli haljina i suknji koji donose savršenu ravnotežu između ove dve dužine.

Naime, poludugi modeli nikada nisu prekratki, ali ni predugi, a ova trendi dužina takođe je sjajan izbor kako za prolećne i letnje, tako i jesenske dane kada su temperature niže.

Ukoliko vam se dopada midaksi dužina haljina, neke od modela koji su se istakli na našem Instagram feed-u pogledajte u nastavku:

printscreen/instagram Midaksi suknje i haljine su trend koji ćete ovog proleća obožavati