Čak ni gospodin Anthony Hopkins, čija karijera traje sedam decenija, nije mogao da predvidi svoj najnoviji potez u karijeri: da postane Loewe model. Ovaj 84-godišnjak se našao u kampanji španskog brenda za ranu jesen, rame uz rame sa imenima poput Josha O’Connora, Jessie Buckley i Kaie Gerber. 

Fotografisan od strane Juergen Teller, sa stilizacijom Benjamina Bruna, fenomenalni Hopkins pozira sa novim XXL modelima Anagram Studs T torbi, koje krasi prepoznatljiv Loewe logo. Anthony na prvoj fotografiji kaput, trenerku i majicu prekrivenu krofnama, a na drugoj sportsko-elegantnu trenerku, . O da, kada kažemo MOOD, mislimo na Anthony-ja u ovoj kampanji (pogledajte samo ovaj casual stav!).

Komentari su preplavili objavu kreativnog direktora Jonathana Andersona, a fanovi su se pozivali na citate iz jednog od njegovih najjezivijih trilera. ''Oh, senatore, samo još jedna stvar... sviđa mi se vaše odelo'', napisao je modni urednik Alexander Fury, aludirajući na rečenicu Hannibal Lectera iz kultnog filma ''Kad jaganjci utihnu''. ''Postoji samo jedan Anthony Hopkins'', rekao je Anderson, jasno uživajući u ovom modnom udaru.

Kampanje i revije Loewe-a uvek su dobre za nepregledno skrolovanje. Hopkins se pridružuio imenima poput Gillian Anderson, Megan Rapinoe and Tracee Ellis Ross, dok je danska lepotica Freja Beha Erichsen muza ove modne kuće.  Zadie Smith je prisustvovala reviji za jesen/zimu 2022, a Bjork je nedavno nosila jednu od kultnih haljina sa dodatkom grudi (takođe su je modelirale Kim Kardashian i Jeanne Cadieu ovog proleća).

Hopkins je tokom života uživao u ulogama modela za Loro Piana i Brioni brendove, a verovali ili ne, u ovoj kampanji nije jedini senior model. Naime, tu je i umetnica Lynda Bengl u pantalonama i patikama sa motivima papagaja, te šarenim vunenim džemperom. Ideja Loewe-a je da pokaže multigeneracijski potencijal brenda koji je fokusiran na umetnički i mahom nadrealistički modni izraz. Godine nisu prepreka ni za šta!

A ako nam ne verujete, posetite Instagram profil Anthonyja Hopkinsa na Instagramu - zrači šarmom, duhovitošću i pozitivnom životnom energijom.