Otkako je najavljen reboot serije 'Seks i grad' do vesti da će se snimati i druga sezona serije 'Just Like That', fanovi originalne serije pitaju se zašto je jedna od glavnih glumica izostala i hoće li se vratiti lik Samanthe Jones, i ima li ova serija uopšte smisla bez kultnog lika.

Netrpeljivost između Kim i Sarah Jessice Parker bila je javna, pa su upravo tome svi prepisali njenu želju da bude izuzeta iz novih nastavaka. Nova produkcija (na čelu sa SJP) pokušala je na mali milion načina da nam nadomesti Samanthino neprisustvo, ali naravno, nije uspela.  

Koji ste lik iz serije Seks i grad?
Profimedia 

Konačno, nakon duge ćutnje, glumica Kim Cattrall progovorila je zašto je nema u seriji i ulozi koja joj je obeležila karijeru:

'Nikad me nisu ni pitali da budem deo reboot-a. Bila sam vrlo jasna kako se osećam kad je počelo da se priča o mogućem trećem filmu, pa sam o nastavku serije saznala kao i svi ostali – s društvenih mreža'', ispričala je Kim Cattrall za Variety.

Kim je takođe otkrila da je dosta ideja za radnju potencijalnog trećeg filma, poput Bigove smrti i Carrinog žalovanja, iskorišćeno u seriji 'And Just Like That', te da joj se nije sviđao storyline namenjen Samanthi, poput dobijanja neželjenih 'dick pics' od Mirandinog sina Bradyja.

'Zašto Samantha, kao vlasnica PR agencije, ne bi bila primorana na prodaju svog biznisa? 2008. je bila teška, neki se još oporavljaju. Da je mora prodati nekom tipu u hoodici. Mislim da bi to bila odlična ideja. A ne priča o nekom maloletnom dečku…', objasnila je Cattrall zašto joj se ne dopada kako su razvili lik Samanthe bez njenog dopuštenja, te dodala da je važno znati kada treba da se stane: 'Možete li vi da zamislite da se vratite na posao koji ste radili pre 25 godina? Sve mora kontinuirano da raste ili umire.'

Ipak, priznaje da joj laskaju komentari fanova da ništa nije isto bez Samanthe jer 'najveći kompliment koji glumac može da dobije jeste da publici nedostaje'.

Konačno, nakon duge ćutnje, glumica Kim Cattrall progovorila je zašto se neće pojavljivati u nastavku 'Seks i grada', i to u ulozi koja joj je obeležila karijeru.
foto:Profimedia Author: Craig Blankenhorn Copyright: © MMIX New Line Productions, Inc. Description: KIM CATTRALL as Samantha Jones in New Line Cinema’s comedy “SEX AND THE CITY 2,” a Warner Bros. Pictures release. Software:Adobe Photoshop CS2 Windows Created: 2010:05:11 11:32:31

Kim Cattrall nije imala previše vremena za razmišljanje o prošlosti jer je trenutno zaposlena na 2 TV projekta: u serijama 'How I Met Your Father' i 'Queer as Folk', te glumi u komediji 'About My Father' s Robertom De Nirom. A što bi još volela da uradi?

'Volela bih da u vlastitom sitcomu glumim ženu svojih godina. Fascinira me šta se događa sa ženama kad dosegnu određeno doba. Imaš toliko životnog iskustva i toliko toga da kažeš, a niko te ne sluša'.