Brojimo sitno do prve i druge polufinalne večeri Evrovizije 10. i 12. maja, a Konstrakta privodi kraju poslednje pripreme.

Danas se 40 takmičara sa svojim delegacijama, okupilo na tzv. ''tirkiznom tepihu'', svečanoj ceremoniji otvaranja ovogodišnjeg izdanja Evrovizije u Torinu. Ovom prilikom, takmičari su prezentovali svoje, mahom lokalne, dizajnerske kreacije, a uvek autentična i nekonvencionalna Konstrakta i ovog puta izdvojila se jedinstvenim stilom.

Kako u svom javnom predstavljanju preferira neutralnu paletu boja - belu i bež, te u dogovoru sa kostimografkinjom Ivanom Kesić nosi isključivo domaće dizajnere u cilju promovisanja naše zemlje u najboljem svetlu, Konstrakta ni ovog puta nije odstupila od svojih modnih postulata. 

Total look - kombinezon i mantil kreirao je naš brend Mom's Pants, a u kombinaciji sa Dulsineja Atelier šeširom izgledala je otmeno i sofisticirano kao nikada do sada. Čitav monohromatski outfit upotpunjen je chic REDA Milano cipelama u pink boji, a celokupnom utisku svakako su doprineli i upečatljiva šminka i retro frizura. 

Konstrakta na otvaranju Evrovizije u Torinu u Italiji.
Profimedia 

Samo za ELLE, dizajnerka Jelena Đokić koja stoji iza brenda Mom's Pants otkriva sve o saradnji sa Konstraktom:

''Naime do saradnje je došlo tako što me je kontaktirala naša kostimografkinja i stilistkinja, fenomenalna Ivana Kesić, sa kojom smo i ranije sarađivali. Obratila nam se sa upitom da naš postojeći total look iz poslednje kolekcije 'Welcome to NY' ponese umetnica Ana Đurić - Konstrakta za veče otvaranja Evrovizije u Torinu. Iskrena da budem, kada je upit stigao, isti sam čitala barem pet puta da budem sigurna da sam dobro shvatila pitanje! Količina sreće je bila nemerljiva. To je svakako bio samo prvi korak, kasnije su usledile probe, kao i postavljanje tako da odevni komadi budu baš po Aninoj meri. Neizvesnost je trajala danima, sve dok nismo došli do idealnog izgleda.Na kraju smo isti uspeli da postignemo i da večeras uživamo u Konstrkatinom izdanju! Želela bih ovim putem da se zahvalim pre svega Ivani na tome što je od mnogo odličnih domaćih dizajnera poverenje ukazala baš nama. Takodđ bih se zahvalila i Ani na tome što je outfit iznela na predivan način, te naravno mom timu bez kojeg ne bih uspela da izvedem da ovaj outfit bude po meri svetskog događaja.''

Podsetimo se, Konstrakta se već izdvojila upečatljivim komadima poput palazzo pantalona Aleksandre Lalić, te majicama brenda Jebiga, pa ne možemo da dočekamo naredne dane da vidimo koja originalna modna izdanja nam je pripremila sa svojim briljantnim timom.

Konstrakta očarala u beloj kreaciji domaćeg brenda Mom's Pants na otvaranju Evrovizije.
Profimedia