Toplije vreme je na pomolu, što znači da zvanično stiže sezona haljina. Naravno, haljine se mogu nositi tokom cele godine, ali nenadmašan favorit postaju tek u svom laganom, raznobojnom i lepršavom izdanju. Da li ste spremni da odložite svoje mantile i čizme, i zamenite ih novim komadima? 

Bilo da više volite minimalističke haljine ili one sa upečatljivim printovima, ponuda je toliko široka da nema sumnje da ćete pronaći nešto što ide uz vaš stil. Takođe, kombinovanje sa pravim cipelama - od trendy patika do chic potpetica za večernje prilike, učiniće vas modnom ikonom.

I da, ne zaboravite da kada birate haljine, ne birate one za jednokratne prilike. Negujte održivost i birajte modele za koje znate da ćete ih nositi godinama. U nastavku donosimo 3 glavna trenda haljina za leto 2022!

1. Rebraste haljine

Rebraste haljine započele su svoju vladavinu još tokom karantina, a značajan trenutak imaju ove sezone. Moćno oblikuju silutetu i dolaze u svim dužinama, krojevima i bojama, od kojih su najpopularnije neutralne. 

2. Cut-out haljine

Hvala Nensi Dojaki i Jacquemusu na modelu haljina sa izrezima kojim smo bukvalno postali opsesivni. Kratke, midi ili duge - uvek su isečene. Pitanje je samo koji deo tela želite da istaknete - stomak, leđa, grudi... izrez nikada nije bio više stylish.

3. Haljine sa printom

Cvetni motivi, zebrasti dezen ili večne tufne? Šta god odlučite, važno je da budu jarke boje i upečatljivi kroj, jer haljine sa printom u ovo doba godine su nepogrešivi izbor. Najbolje izgledaju kada su maxi dužine i kada ih kombinujete uz dobre patike.