Patike su davno već prerasle svoju prvobitnu namenu sportske obuće i u velikom stilu ušle u gotovo sve street style kombinacije.

U vrtoglu cikličnosti modog sveta, ono što nam svakako ide u prilog jeste činjenica da su trendovi iz godine u godinu sve funkcionalniji, te nam za doteran izgled više nisu potrebne visoke potpetice.

Iako su trenutno u fokusu slingback cipele koje trendseterke rado nose, kao i chunky ravne sandale, patike i ovog proleća imaju posebno mesto u cipelarniku.

Nema brenda visoke mode koji u svojoj ponudi nema jedan od popularnih modela patika. Dok su nekada bile isključivo namenjene sportskim događajima, danas je vidljivo nadmetanje između brendova ko će smisliti originalniji model.

Tako imamo saradnju između Adidasa i Kanje Vesta i popularnih patika Yeezy za koje je postojala lista čekanja. Neki modeli su i danas večito 'rasprodati' i možda ih možete nabaviti od personal shoppera.

Hype koji je zavladao za popularnim patikama ne odnosi se samo na ovaj model, već i na popularne Air Jordan Nike modele koji su apsolutni hit ove sezone.

High street brendovi prate i kopiraju u stopu kuće visoke mode koje su uveliko objavile svoje verzije patika. Toliko su voljene zbog svoje povoljnije cene, ali i dizajnom koji prati poslednje svetske trendove.

Za povoljnije trendy patike koje ćemo nositi ovog proleća zavirite u galeriju u nastavku:

Bershka Zavirite u prolećnu kolekciju patika omiljenih high street brendova!