Čak ni najveći ljubitelji mode i estetike ne mogu da odole udobnim cipelama, što bi moglo da objasni najnoviju opsesiju: Birkenstock klompe. Da, dobro ste pročitali — klompe, i to od originalnog brenda „sandala za tate“, koji je poznat po svojoj letnjoj obući.

Da li biste nam verovali ako bismo vam rekli da svaka modna osoba koju poznajemo poseduje ili trenutno pokušava da pronađe par ovih slip-on cipela? 

Međutim, kada bolje razmislite, ima smisla. Poslednjih godina, moda je uživala u vraćanju tzv. "ružnih" komada, redefinišući njihov koncept i čineći ih najpoželjnijim. Setite se chunky čizama i patika, te ribarskih sandala. 

Možda nisu „glamurozne“, ali s vremenom su ove jednostavne klompe postale klasika i u najotmenijem garderoberu, a Birkenstock više nije sinonim za komfor kod kuće, već za visoku modu (o da, sarađuje čak i sa Manolo Blahnikom). 

Istorijski gledano, model Arizona sa duplim kaišem bio je kultni izbor, ali ovog leta, modni svet je prihvatio još jedan stil Birkenstock sandala: Boston model. To je slip-on klompa sa zaobljenim vrhom i kopčom koja je prvi put lansirana 1977. godine, tako da znate da je već izdržala test vremena. 

Ispostavilo se da ove jednostavne klompe savršeno odslikavaju tiho, opušteno raspoloženje koje prati letnju sezonu - miris primorja odmah je u vazduhu. Dopada nam se što ih većina stylish devojaka nosi neočekivano - uz jeans i prsluk, ali one se takođe slažu uz lepršave haljine, zvonarice, pa čak i košulje i biciklističke pantalone (favorit Francuskinja).

Sve u svemu, imate punu modnu podršku od plaže, pa sve do đira po gradu!