Da Birkenstock prati ne samo trendove, već i visoku modu, dokazuje iz kolaboracije u kolaboraciju. Od Proenza Schouler, Ricka Owensa, Jil Sandera, pa čak i Stussyja, pa sve do Diora i sada - Manolo Blahnika, ovaj nemački proizvođač obuće briljira poslovnim potezima. 

Naime, novi duo se udružio zbog Birkenstokove 1774 linije, kako bi rekreirao prepoznatljive siluete Arizone i Bostona u sedam prepoznatljivih modela koje bi, sigurni smo, nosila i Carrie Bradshaw umesto svojih voljenih potpetica.

Zapravo, nove papuče i jesu inspirisane legendarnim kraljevskoplavim Manolo Blahnik salonkama kojima je Mr.Big zaprosio Carrie - pogledajte samo srebrnu kristalnu kopču. 

Kolaboracija će imati dva lansiranja, a u prvom nas očekuju upravo ove plišane papuče sa kristalnim kopčama od Hangisi dragulja. Što se tiče drugog, očekujemo crnu kožu, ali i pliš u boji fuksije - pa ko kaže da papuče ne mogu da budu glamurozne?

Prvi deo kapsule biće u prodaji od 24. alarma, a drugi u junu 2022. Zato navijte alarm i budite na vreme na njihovim online shop-ovima!

U galeriji pogledajte čitavu kolekciju impresivnih papuča.

Manolo Blahnik for Birkenstock Pogledajte kolaboraciju Manolo Blahnik x Birkenstock.