Nakon prošlogodišnje svečanosti koja se jednim delom održala virtualno, dodela BAFTA nagrada 2022. se vratila u svom punom sjaju.

Crveni tepih krasile su zvezde iz sveta filma, ali i šoubiznisa, u blistavim i glamuroznim haljinama dostojnim Holivuda.

Upravo takvu kreaciju je u londonskom Royal Albert Hall-u prošetala i Lady Gaga oživljavajući stari Holivud.

Lady Gaga prošetala je crvenim tepihom u smaragdnozelenoj haljini sa potpisom Ralpha Laurena. Plišanu toaletu krasi dubok V izrez, deblje bretele, dok sirena kroj savršeno prati liniju tela i polako se u kolenima širi u raskošan šlep.

Lady Gaga prošetala je crvenim tepihom u smaragdno zelenoj haljini sa potpisom Ralpha Laurena.
Profimedia 

Prema navodima Ralph Lauren brenda, za izradu ove haljine bilo je potrebno 150 sati ručnog šivenja, a utrošeno je oko 50 metara pliša i svilenog tafta.

Ispod haljine nazirao se i par crnih čizama brenda Pleaser Shoes sa izuzetno visokim platformama, koje su privukle najveću pažnju zbog trenutnog hype-a za identičnim modelom.

Ispod haljine nazirao se i par crnih čizama brenda Pleaser Shoes sa izuzetno visokim platformama
Profimedia 

Uz to je ponela torbicu s nojevim perjem modne kuće Ralph Lauren, kao i nakit koji je za juvelirsku kuću Tiffany & Co. dizajnirao Jean Schlumberger: raskošan prsten, ogrlicu i viseće minđuše od smaragda i zlata.

Gagina šminka bila je svedena, svojstvena za filmske zvezde na crvenom tepihu, sa gustim obrvama, dugim trepavicama i usnama u prirodnoj boji. Svoju platinastu kosu oblikovala je u lokne kakve su nekad nosile zvezde starog Holivuda.

Gagina šminka bila je svedena, svojstvena za filmske zvezde na crvenom tepihu
Profimedia 

Iako Lady Gaga na BAFTA ceremoniji nije slavila kao dobitinica nagrade za koju je nominovana u kategoriji glavne glumice za ulogu Patrizie Reggiani u filmu Ridley Scotta "House of Gucci", svojim glamuroznim izdanjem je definitivno otvorila temu o kojoj će se narednih dana definitivno pričati.