Da li ste ikada poželele da posedujete stil poput Francuskinja koje bez puno truda uvek izgledaju prefinjeno i ženstveno?

Prva pomisao na Francuskinje jeste kako ulicama Pariza šeta u Dior haljini, sa beretkom na glavi i bagetom u ruci ili torbi, kao i cipelama srednje visine potpetice koje odlikuje elegantan i sofisticiran izgled.

Ipak, neke prilike ne podržavaju celodnevno stajanje u štiklama, a u tim trenucima jedne od osnovnih cipela u ormanima francuskih dama su - baletanke.

Pogledavši njihove preference jasno je zašto ih Parižanke toliko vole. Lagana i praktična cipela poput baletanki prvenstveno omogućava da jurimo po gradu velikom brzinom, a istovremeno da izgledamo reprezentativno u svakoj prilici u kojoj se nađemo tog dana.

Bez obzira na to za koji stajling se odlučite, bilo da se radi o uskim farmerkama poput Kate Middleton ili modernim haljinama maxi dužine, baletanke se savršeno slažu uz gotovo sve.

Pregledajući kolekcije aktuelnih brendova osećala sam se kao da je ponovo 2011. godina koja je nosila tu udobnosti i galski šarm.

Printscreen/ Fashion and friends Zavirite u aktuelnu kolekciju baletanki.