Kako bi izgledao naš život bez sjajnih cipela? Da li bi naši garderoberi bili podjednako fabulozni? Da li bi Carrie Bradshaw uopšte bila Carrie Bradshaw?

Pretpostavljamo da ste prethodne dve godine, kao i mi, proveli samo u papučama i patikama - ali ako ništa, to je samo povećalo naše poštovanje i ljubav prema pravim cipelama kojih smo ostali željni. A po kolekcijama za 2022. godinu, čini se da nismo sami u tome, i da su svi odlučili da nadoknadimo sve one nepravedno zapostavljene modele obuće.

Za SS22, obuća je prevazišla udobnost i odabrala ekstravagantnu zabavu. Govorimo o mašnama, tufnama, kristalima i platformama. Kako kaže izreka - što je viša peta, to ste bliži oblacima? Potpuno prihvatljivo za 2022. godinu. Od Versace platformi nalik na Barbie Mary-Jane koja je pokrenula ogroman trend još u 2021. godini, pa do najnovijih „najpoželjnijih“ modnih cipela za devojke — Saint Laurent Vesper slingbacks cipela.

Modni stručnjaci slaže u jednom: ovo je prvi put da težimo ekstremima, a ne minimalizmu. 

U nastavku otkrijte 5 najpopularniji modela cipela za 2022. godinu.

1. Zabavne muls cipele

Ovaj neodoljivi trend sandala ovog proleća biće svuda. Što svetlije, zabavnije i ekscentričnije, to bolje. Za razliku od mulsica sa minimalnim širokim kaiševima koje smo videli pre nekoliko sezona (uglavnom zahvaljujući Bottega Veneti), verzije za 2022. imaju tanji kaiš oko prstiju i nižu, puniju petu za dodatnu nostalgiju 90-ih godina.

 2. Cipele sa četvrtastim vrhom

Ostalo nam je još par meseci zime, pa ako želite da idete u korak s trendovima i nadogradite svoju kolekciju čizama, uradite to uz pomoć cipela sa četvrtastim vrhom. Influenseri i poznata modna lica odavno su usvojili ovaj stil, a vrlo lako naći ćete kod high-street modnih brendova.

3. Baletanke

Povratak baletanki traje već neko vreme, a Chanel klasik poseduju gotovo sve modne influenserke. Otkako je brend The Row lansirao svoju verziju za sezonu SS22, jedno je sigurno: baletanke će ostati sinonim za uzvišen stil. 

 4. Mašne, šljokice, svila

Da li vam srce makar na tren zastane pri pogledu na ove cipele? Dve trenutno najpopularnije dizajnerke party cipela, Amina Muaddi i Mach & Mach, uveliko su ugradile mašne u svoje prolećne kolekcije, i predviđamo da će to postati praksa za sve ostale brendove u 2022. godini.

 5. Platforme 

Dobrodošle nazad! Ovog puta nije nam bila potrebna Lady Gaga da postavi vrtoglavo vioske potpetice u centar naše pažnje, već je to učinio Versace. I odjednom - eto platforme u svim SS2 kolekcijama, od salonki do čizama.