Mantra za 2022. nam je, kad je moda u pitanju, izvući maksimum iz komada koje već imamo u ormaru - tako da nam budu zanimljiviji i uvek 'novi', kako bismo ih nosili što duže. U tu kategoriju ulazi i večni zimski klasik: duge čizme.

U dobar par čizama uvek se isplati uložiti jer se mogu nositi u bezbrojnim kombinacijama, a ovi lookovi trendseterki dokazuju da im atraktivnost nimalo ne opada ni s porastom temperatura:

Čizme + mini-suknja

Čizme do kolena i mini-suknje vraćaju nas u 'swinging sixties', a ta retro silueta nosiva je i zimi uz neke zanimljive najlonke s uzorkom, ali i u proleće na gole noge. Teksture poput tvida i komadi poput belih košulja grejaće zimi, dok su u proleće poželjni materijali poput jeansa, buklea ili kože.

Čizme + midi-suknja

Plisirane suknje srednje dužine brojne žene imaju u ormaru. I premda svoj trenutak pod suncem najčešće imaju leti, uz visoke čizme mogu se nositi i zimi, te im dodati vrlo popularan ton sedamdesetih.

Čizme + maxi haljina

Pletene haljine zimski su 'must have', a na čizme s potpeticom izgledaju vrlo elegantno. Jednobojne haljine savršena su podloga uz koje možete nositi čizme u boji, s uzorkom ili u kontrastnim tonovima.

Colour-blocking

Bez obzira na siluetu - opuštena ili stroga, mini ili maxi, odvažno kombinovanje boja nikad nije 'out', a sve one koje preferiraju čizme u jarkim bojama na ovaj će ih način zaista istaknuti.

Čizme + skinny pantalone

Uz dobar par čizama čak će i najobičniji par crnih helanki izgledati cool, a to dobro znaju Rosie Huntington-Whiteley i Kendall Jenner, dokazavši da i udobnost može biti chic.

Monohromatski look

Odevanje u jednu boju od glave do pete uvek izgleda elegantno, pa se poigrajte s dužinama i siluetama.