Ah, te dvadesete... mislimo da je ceo svet naš i da smo stručnjaci u svemu, dok lako, bezbrižno i ambiciozno koračamo kroz život. Onda dođu tridesete, četrdesete, pedesete, i tek tada shvatimo koliko nam je sigurnosti, iskustva i mudrosti nedostajalo.

Mladost je lepa zato što je slobodna i nesputana. Koristite sve njene boje, teksture i krojeve. Kršite pravila, igrajte se i eksperimentišite - sada je najbolje vreme za to.

Negujte klasiku, ali je upotpunite ekstravagancijom - u dvadesetim i tridesetim godinama definišemo svoj stil koji treba da bude prepoznatljiv. Isto važi i za beauty look, isprobajte sve i odaberite onaj koji u kome se osećate dobro u svojoj koži.

I svakako, radite na sebi, ne propuštajte prilike, okružite se ljudima sa pokretačkom energijom.

U nastavku otkrijte kojih 10 modnih komada mora da poseduje svaka žena u 20-im i 30-im godinama.

1. Klasičan jeans

Kad isprobate sve moguće modele, vratićete se na početak i shvatiti - ništa ne stoji tako dobro kao klasičan jeans.

2. Prugasta majica

Koliko god voleli da eksperimentišete, u outfit uvek uvrstite bar jedan bezvremeni komad poput ove prugaste majice. Izgledaćete sebi podjednako chic i godinama kasnije.

3. Impresivan nakit

Budimo realni - kupovina dobrog nakita je ozbiljna investicija u 20-im godinama. Zato odaberite jedan, ali vredan komad koji ćete nositi u specijalnim prilikama kao svoj zaštitni znak.

4. Oversize sako

Nove generacije dobro znaju da je strukirano prevaziđeno, a da je najbolja forma ona slobodna. Uložite u blejzer koji ćete moći da nosite od kancelarije do kluba, i to godinama.

5. Mokasine

Što ste bliži 30-im godinama to su vam mokasine potrebnije. Naročito ako niste tip koji voli potpetice, a uvek želi da izgleda doterano i stylish.

6. Kvalitetna torba

Većina žena svoju prvu ''pravu'' torbu kupi u kasnim 20-im ili početkom 30-ih godina. Kada već ulažete u vredan komad, birajte modele koji su nosivi i koji vam se slažu uz sve. 

 7. Party haljina

Možda je pravilnije reći - party haljine - jer kome je u ovim godinama dovoljna samo jedna?! Budite uvek spremni za izlazak u zadnji čas uz safe modnu varijantu poput crne haljine na tufne.

 8. Patike sa džombastim đonom

Patike koje su zaludele svet pokazale su da nije sve u izgledu, koliko i u udobnosti. Nabavite jedan par kojim ćete svaki outfit (pa i poslovni) učiniti urbanijim i opuštenijim.

 9. Fensi top

Farmerke i otmen top razrešiće svaku dilemu u vezi sa prigodnom odećom za važne događaje. Ne zaboravite na trendi cut-out forme i šljokičaste dezene koji vladaju sezonom.

 10. Vintage komad

Moderna devojka je sustainable devojka, i uvek daje omaž staroj modi. Zato u svom ormaru mora da poseduje neki vintage komad poput suknje ili haljine.