Suđenje između Johnnyja Deppa i Amber Heard dobilo je novi epilog, jer je glumac u trosatnom svedočenju protiv bivše izneo nove detalje iz vremena kada je brak počeo da im se raspada.

U sporu vrednom više od 50 miliona dolara, na prethodnom svedočenju je prevaga bila na Deppovoj strani nakon svedočenja bivše asistentkinje njegove bivše žene koju je tužio za klevetu. Kako kaže, to je umnogom uticalo na njegovu reputaciju i isključivanje iz filmske industrije.

Juče je glumac govorio i o momentu kada je shvatio da između njih više nema ljubavi.

- Na početku je sve bilo, koliko se sećam, predobro da bi bilo istinito. Bila je pažljiva, nežna, pametna, zabavna i puna razumevanja. U mojoj glavi ona je bila savršena partnerka. Poznavala je opskurnu bluz muziku koju sam slušao - izjavio je Johnny, te dodao kako je tada bila draga, načitana i slatka, prenose svetski mediji.

- A onda su se stvari počele menjati. Možda je bolje reći da su počele da se otkrivaju - izjavio je.

Kako je opisao, trenutak kada je shvatio da je njihovom braku došao kraj, bilo je u jednom danu kada je došao kući - izuo se i seo.

Johnny je ispričao kada se vraćao kući s posla, da je njegova tadašnja draga imala običaj da mu donese čašu vina i skine mu obuću. Međutim, jednom je telefonirala kad je on ušao u kuću, pa je radije sam izuo svoje čizme nego čekao da ona završi razgovor.

Suđenje između Johnnyja Deppa i Amber Heard dobilo je novi epilog, jer je glumac u trosatnom svedočenju protiv bivše izneo nove detalje iz vremena kada je brak počeo da im se raspada.
Profimedia 

- Puno sam radio i kad bih došao kući s posla, ušao bih u kuću, a ona bi me smestila, dala mi čašu vina i skinula mi čizme, te ih odložila sa strane. Nikada nisam doživeo ništa slično u svom životu. Nikada ranije nisam tako nešto doživeo i to je postala uobičajena stvar, nešto poput rutine. Jedne noći sam došao kući i ona je razgovarala telefonom. Sam sam skinuo čizme i odjednom mi je gospođa Heard prišla s tim posebnim izrazom lica i samo mi je rekla "Šta si to upravo uradio? Šta si uradio?"- ispričao je Depp na sudu i dodao da ju je pitao na šta tačno misli, a ona mu je odgovorila: "Skinuo si čizme."

- "Da, jesam", odgovorio sam joj i rekao: "Bila si zauzeta". Ona mi je tad rekla: "Ne, ne, ne, to je moj posao. Ti to ne radiš, to ja radim". Zatim mi je rekla - hajde da ti donesem čašu vina. Zastao sam jer je činjenica bila da se vidljivo uzrujala zbog toga i zato što sam ja prekinuo njena pravila rutine. Jednom kad primetite takve stvari, počnete da primećujete i druge stvari koje izađu na videlo. Nakon toga je kroz godinu, godinu i po dana postala gotovo sasvim druga osoba - prisetio se glumac.

Suđenje na kome Depp svedoči za klevetu zbog članka iz 2018. godine koji je Amber napisala za Vašington Post Amber i njega predstavila kao nasilnika, nastavlja se narednih dana.

Glumac je juče ispričao i da jeste bilo svađa između njih, ali da nikad nije bio nasilan prema njoj, te opisao i kakav je odnos imao sa njom, ali i sa njenom porodicom.

- Bila je pažljiva, draga, pametna, duhovita, imala je razumevanja. Imali smo puno toga zajedničkog -rekao je Depp. Takođe je otkrio da je on nju nazvao Slim, a ona njega Stiv, prema likovima Lauren Bacall i Humphreya Bogart iz filma "Imati i nemati".

Zvezda "Pirata s Kariba" ispričala je kako je počeo da pije tablete kad mu je bilo samo 11 godina, a do svoje petnaeste već je bio isprobao sve droge za koje je znao. Počeo je s tabletama koje je njegova majka pila za živce i od tada je samo "napredovao".

- Mami bih doneo njene tablete za živce, a onda bih i sam uzeo jednu da pobegnem od tolike brige, od toliko osećanja - da pobegnem od tog haosa koji smo proživeli. Ne mogu da kažem da sam ponosan što to priznajem - rekao je glumac i objasnio da je nakon tableta prešao na marihuanu i druge vrste droge.

U sporu vrednom više od 50 miliona dolara, na prethodnom svedočenju je prevaga bila na Deppovoj strani nakon svedočenja bivše asistentkinje njegove bivše žene koju je tužio za klevetu.
Profimedia 

- Nikad nisam uzimao ništa za zabavu. Uzimao sam i skidao se s tih stvari kako bih otupeo i maknuo se od tih duhova, utvara koje su bile sa mnom još od moje mladosti. Bilo je to prvenstveno samolečenje, jedan od onih trenutaka kad želite da vas neko izbavi odavde. Želite da pobegnete od sopstvenog mozga, od sopstvenih misli i glave - poručio je on.

- Način na koji je ona okarakterisala moju "zloupotrebu supstanci" vrlo je ulepšana i žao mi je što to moram da kažem, ali to je jednostavno laž. Bio sam joj laka meta jer, nakon što u nekoga imate godine i godine poverenja i ispričate toj osobi sve tajne svog života, ona te informacije može da upotrebi protiv vas, pogotovo ako dođete do određene tačke kada vam se sve čini beznadežnim ili nemogućim - istakao je Johnny Depp, a zatim dodao da ne smatra sebe "manijakom koji stalno treba da bude napušen ili pijan sve vreme". On je otkrio i da je pre odlaska u Australiju bio trezan oko 18 meseci, pominjući trenutak kada je izgubio deo prsta jer je, "Heardova bacila flašu na njega".

Međutim, priznao je da se navukao na lek protiv bolova Roxycontin, koji je nazvao "Roxies", nakon što je patio od išijasa zbog bacanja stolice kroz prozor u četvrtom nastavku filma "Pirati s Kariba".

- Nisam uzimao te tablete da bih se opio, uzimao sam ih da bih ozdravio ili da bi mi bilo bolje. Jer ako ste bez tableta, vašem telu neće biti dobro -rekao je glumac.

Na poslednje održanom ročištu - juče, Depp tvrdi da je on žrtva porodičnog nasilja, a ne Heardova koja se ponašala poput razmažene tinejdžerke koja je pravila histerične scene i takođe konzumirala opijate.
Profimedia 

Takođe se izvinio zbog toga što je svom najboljem prijatelju slao gnusne poruke o Amber koje su sadržale ozbiljne nasilničke konotacije i pretnje (''da treba da spali vešticu'').

- Sramim se nekih navedenih stvari. Neprijatno mi je što je u tom usijanom trenutku bol koju sam osećao otišla na mračna mesta. Ponekad se s boli treba nositi s humorom, a ponekad s vrlo crnim humorom. Odrastao sam gledajući Montija Pajtona zato mogu da odem u crni humor. Reči se koriste kako bi se nešto naglasilo, kako bi se izrazilo ono što osećate u određenom trenutku. To je kao odrastanje, učite na tim greškama, učite iz tih stvari i idete dalje. 

Na poslednje održanom ročištu - juče, Depp tvrdi da je on žrtva porodičnog nasilja, a ne Heardova koja se ponašala poput razmažene tinejdžerke koja je pravila histerične scene i takođe konzumirala opijate. U suđenje se uključio i bivši upravnik njihovog doma koji je navodno pronašao odsečen Deppov prst u kontejneru, a tvrdi i da je šteta na njihovoj kući nakon braka iznosila 50 000 funti. Takođe su puštene i audio  poruke njihovih rasprava i napada jedno na drugog.

U nastavku ovog suđenja nadamo se da će rasti i svest o toksičnosti nefunkcionalnih, nasilnih i pogrešnih odnosa, kao i da je dobra psihoterapija, kako individualna, tako i bračna, preko potrebna za očuvanje zdravog razuma i života.