S obzirom na to da je veći deo sveta 2020. godinu proveo kod kuće, nije ni čudo što su mnogi raskidi usledeli nakon toga. 

Najveći od njih u 2021. godini podsetili su nas još jednom da je svaki kraj novi, neočekivani početak (kao u slučaju Jennifer Lopez i Alexa Rodrigueza), da decenije ljubavi nisu garancija da će nešto trajati zauvek (Bill i Melinda Gates), kao i da realnost nije na Instagramu - jer čak i parovi koji su delovali najzaljubljenije i najsrećnije prolazili su svoje krize (poput Dua Lipe i Anwara Hadida).  

U nastavku saznajte kojih 10 raskida je obeležilo 2021. godinu. 

1. Bill i Melinda Gates

Bez medijske pompe i sa mnogo nerazjašnjenih okolnosti, par je u maju 2021. objavio da se razvodi nakon 27 godina braka. Kako su izjavili, nastavljaju da rade za zajedničku misiju i fondaciju, ali u privatnom životu više nemaju prostora da rastu zajedno.

Bill i Melinda Gates razveli su se nakon 27 godina braka.
Profimedia 

2. Elon Musk i Grimes

Ovaj misteriozan par se razveo nakon tri godine braka. „Polu-razdvojeni smo, ali se i dalje volimo, često se viđamo i u odličnim smo odnosima“, rekao je Elon za Page Sik. „Uglavnom se radi o tome što moj rad u SpaceX-u i Tesli zahteva da budem prvenstveno u Teksasu ili da putujem u inostranstvo, a njen posao je prvenstveno u L.A“.

Elon Musk i Grimes počeli su da žive odvojeno.
Profimedia 

3. Gigi Hadid i Zayn Malik

„Oni trenutno nisu zajedno. Međutim, oboje su dobri roditelji“, rekao je prijatelj porodice Hadid za People. „Gigi je fokusirana isključivo na najbolje za Kaija. Ona traži privatnost“, rekao je predstavnik Gigi za People. Podsetimo se, njihov raskid desio se nakon fizičkog i psihičkog napada Zayna Malika na Yolandu, majku Gigi Hadid.

Gigi Hadid i Zayn Malik rastali su se nakon njegovog napada na njenu majku Yolandu.
Profimedia 

4. Jennifer Lopez i Alex Rodriguez

„Shvatili smo da sada bolje funkcionišemo kao prijatelji i radujemo se što ćemo tako i ostati“, rekao je par za Today povodom raskida veridbe o kojem se najviše pričalo i pisalo protekle godine. „Nastavićemo da radimo zajedno i podržavamo jedno drugo u našim zajedničkim poslovima i projektima. Želimo sve najbolje jedno drugome” - ali to je verovatno bilo pre nego što je Alex Rodriguez saznao da se JLo posle 20 godina pomirila sa Ben Affleckom.

Jennifer Lopez i Alex Rodriguez raskinuli su veridbu.
Profimedia 

5. Ben Affleck i Ana de Armas

Možda najpoznatiji par za vreme karantina prekinuo je vezu nakon godinu dana. Par nije mogao da premosti geografsku udaljenost, ali ni razliku u godinama, te su odlučili da ostanu prijatelji koji osećaju ljubav i poštovanje jedno za drugo. Naravno, sve je palo u zaborav kada se pojavila Jennifer Lopez.

Ben Affleck i Ana de Armas zabavljali su se pre njegovog pomirenja sa Jennifer Lopez.
Profimedia 

6. Camilla Cabello i Shawn Mendes

Ovaj par je zvanično objavio da se rastaje nakon dve godine veze, i mnogo više godina prijateljstva. „Hej ljudi, odlučili smo da prekinemo našu vezu, ali naša ljubav jedno prema drugom kao ljudima jača je nego ikad. Započeli smo vezu kao najbolji prijatelji i nastavićemo to da budemo. Veoma cenimo vašu podršku.”

Camilla Cabello i Shawn Mendes su se rastali nakon dve godine veze.
Profimedia 

7. Pete Davidson i Phoebe Dynevor 

Šta je zajedničko Kim Kardashian i Phoebe Dynevor? Baš ništa osim Pete Davidsona. „Romansa Pete-a i Phoebe bila je pravi vrtlog, i od početka su oboje bili potpuno predani. Ali kako je vreme prolazilo, postaje sve očiglednije da će biti teško ovo uspeti... Udaljenost ih je učinila potpuno neizvodljivim“. Iako se u početku činilo da je pomirenje izvesno, Pete je upoznao Kim i otpočeo još jednu kontroverznu vezu u svetu Holivuda.

Pete Davidson je pre Kim Kardashian bip sa Phoebe Dynevor iz Bridgertona.
Profimedia 

8. Dua Lipa i Anwar Hadid

Posle dve godine veze, par je objavio da je na pauzi kako bi pokušali da spasu ono što imaju. Fanovi su razočarani jer zbog romantičnih slika nisu mogli ni da naslute krizu, ali - nije život Instagram.

Dua Lipa i Anwar Hadid su raskinuli nakon dve godine veze.
Profimedia 

9. Kate Bosworth i Michael Polish

Glumica je 5. avgusta na Instagramu objavila da se rastala od svog sedmogodišnjeg supruga, filmskog reditelja Michaela Polisha. „Početak je često najbolji deo ljubavi. Vatromet, hemija, strast — atrakcija. Početak signalizira široko otvorene mogućnosti“, započela je dugačku objavu, dodajući: „Mi se sami po sebi bojimo kraja. Da izgubite ono što imate jer ste dobili ono što ste želeli. Da zakoračite u nepoznato... Naša srca su puna, jer nikada se nismo tako voleli i jedno drugom bili zahvalni kao u ovoj odluci da se rastanemo“, pojasnila je ona, napominjući da njen epitaf njihove veze „nekome može zvučati čudno, a drugima romantično”. Par nastavlja da sarađuje na novom filmu.

Kate Bosworth i Michael Polish razveli su se nakon sedam godina braka, ali su ostali pijatelji i saradnici.
Profimedia 

10. Elliot Page i Emma Portner

Zvezda filma Juno podnela je zahtev za razvod od Emme Portner, prenosi TMZ. Par se venčao u januaru 2018. godine.

Elliot Page i Emma Portner razvele su se nakon tri godine braka.
Profimedia