Poslednjih godina u modi su predimenzionirani odevni komadi, kao i, takozvane, “chunky” sandale, cipele i patike. I dok oversize trend ima svojih obožavalaca, postoje i brojni oni kojima se ne dopada grunge vibe kojim odišu popularne mokasine.

Reč je o cipelama koje su očarale svetske trendseterke, a proteklih nekoliko sezona doživele su veliki povratak među vodeće trendove. 

Bella Hadid u crnim mokasinama.
Profimedia 

A slavna model Bella Hadid, u svojim casual outfitima, rado ponese nešto od ovog trenda. Kao što uživa u predimenzioniranim pantalonama, duksevima i kaputima, povremeno ponese i neki par obuće koji se kasnije komentariše.

Bella Hadid kao ljubiteljka mode 90-ih godina nije mogla da propusti i trenutno veoma popularne mokasine, a iako najčešće bira crne modele, u njenoj kolekciji se mogu pronaći i nešto interesantaniji dezeni i boje poput zmijskog printa. 

Bella Hadid u mokasinama sa printom.
Profimedia 

Dok se mokasine najčešće smatraju elegantnim komadom obuće koja se perfektno kombinuje za razne poslovne prilike, Bella Hadid ume da učini d aizgledjau ležernije i da sjajno pristaju uz sve njene streetstyle kombinacije.

Bella Hadid kao ljubiteljka mode 90-ih godina nije mogla da propusti i trenutno veoma popularne mokasine.
Profimedia 

Iako su mokasine godinama smatrane ne tako omiljenom obućom, kao model koji je na vrhu lista za prolećni shopping izjalovile su ga luksuzne modne kučće Prada, Chanel i Gucci.

Bella Hadid najčešće nosi crne Prada mokasine.
Profimedia 

Ono zbog čega je trend glomaznih mokasina još uvek dominantan jeste činjenica da ima tu moć da instant podigne baš svaku svakodnevnu kombinaciju, a od načina sklapanja outfita zavisi koliko će izgledati strogo.

Jedno je sigurno - ono što su slingback cipelama sa potpeticom, to su mokasine ravnoj obući za svaki dan!

Mokasine podižu baš svaku kombinaciju.
Profimedia