Ako se i za jedan tip obuće verovalo da nema šanse da postanu IT par, to su gumene sandale koje ste, verovatno, davnih dana nosili samo po plaži. Model koji su mnogi birali zbog pristupačnosti i praktičnosti, možda nije bio najlepši "na oko", međutim, Gucci je odlučio da su takozvane "jelly shoes" upravo ono što vam treba ove sezone ukoliko sebe želite da zovete trendseterom.

Jelly sandale su posebno 90-ih bile ogroman trend (pogotovo modeli sa plastikom sa šljokicama), ali prkos tome, mnogo je bilo onih koji jednostavno ovakav tip obuće nisu podnosili.

Zato je mnogima ogroman šok što su baš jelly sandale doživele svoj veliko comeback.

Omražene gumene sandale za plažu vratile su se na modni tron.
Gucci 

Gucci je sada izbacio svoj model od narandžaste, ljubičaste, potpuno providne i crne gume i to po ceni od 490 dolara, a čini se da se slavne trendseterke bukvalno utrkuju koja će pre da nabavi svoj par.

Gucci je iznacio novu kolekciju jelly sandala sa više boja.
Gucci 

Zapravo, istini za volju, Gucci je gumene sandale prvi put predstavio još 2018, u više boja, a sad su se samo ponovo vratile sa više modela i sa upečatljivim dodacima poput modernih zlatnih šnala.

Međutim, Gucci nije jedini koji je izbacio nekada omražen model sandala. Tako je britanski dizajner Alexachung po drugi put sarađivao sa brendom Juju i sada su izbacili sandale sa šljokicama i cvetovima koje su se rasprodale gotovo u sekundi, a za njima su se samo nizali veliki brendovi poput Pume, Moschino i drugih...

I ma koliko ih neki ne voleli, ovaj tip obuće već obožavaju i brojne slavne lepotice i trendseterke. Tako ih je Blake Lively ponela među prvima u kombinaciji sa cvetnom haljinom, a među onima koje vole jelly sandale su i sestre Olsen - Mary-Kate i Ashley koje su čak i izbacile svoju kolekciju inspirisanu legendarniom obućom.

Blake Lively među prvima je ponela gumene sandale.
Profimedia 

Dakle, kako stvari stoje, kontroverzne sandale su "odobrene" od strane selebritija, te nije isključeno da ćemo ih u narednom periodu sve više videti kao nezaobilazan pečat i kada je streetstyle u pitanju.