Pored slingback cipela koje su ove sezone veoma popularne, ništa drugačije nije ni sa kitten modelima. Kitten ili mačkaste potpetice su cipele koje obično imaju tanku, ali ujedno i nisku štiklu.

Dolaze u različitim oblicima, uključujući polusandale, sandale, papuče i čizme. Ovaj model poslednjih sezona veoma je dominatan, a sudeći prema nedavnim izdanjima trendseterki na nedelja mode biće aktuelne i ove sezone.

S obzirom na to da su veoma udobne, smatraju se veoma praktičnim za odlazak na posao, noćni izlazak, popodnevno druženje. Ovo je retka obuća koja može da se nosi ceo dan, i sjajno se kombinuju uz pantalone, suknje i haljine svih dužina.

Od klasičnih nanula do zabavnih boja i blistavo ukrašenih parova, ovo su stilovi u koje se trenutno zaljubljujemo i koje ćemo nositi u predstojećim mesecima. 

Ukoliko niste ljubitelj otvorenih prstiju, ali vam je potrebna laganija dnevna i večernja obuća za leto, ovakav model bi bio idealno rešenje za vas. 

Za dame koje vole papuče, ovakav model je odličan umesto skroz ravnih papuča. High street brendovi u svojoj ponudi imaju modele u raznolikim bojama, a mi savetujemo da cipelarnik "osvežite" novim parom ove trendi obuće u nekoj jarkoj boji.