Ukoliko ste se pitali koji će to model obuće biti apsolutni vladar ove prolećne sezone, u pitanju su slinback cipele koje dame sa razlogom obožavaju.

Uostalom, kako i ne bi? Izdužuju nogu, laskaju figuri i savršeno se uklapaju uz gotovo sve modne kombinacije. Takođe, kako se sve više mogu naći i modeli sa nižom potpeticom, odnosno takozvanom kitten štiklom, budite sigurni da su u tom slučaju slingback cipele i veoma udobne.

U pitanju je model salonke sa otvorenom petom, a ove sezone nose se u svim bojama i dezenima. Nalik proteklim sezonama, brojni brendovi pri stvaranju slingback cipela vodili su se pravilom "više je više".

Presvučene cirkonima, s dodatkom sjajnih kopči, upečatljivih boja ili printova, aktualni modeli slingback cipela posebno se ističu, a osim u svečanim prilikama pokazaće se idealnim, dnevnim odabirom u prolećnim mesecima.

Najbolje od svega je i to što možete da zaboravite na žuljeve na peti jer su kaiščići dizajnirani tako da obgrle gležanj, a opet, da vam daju sigurnost da vam cipela neće spasti sa noge. 

Takođe, čak i ako se odlučite za vrtoglave poteptice, ali u blok verziji, budite sigurni da ćete u njima izdržati ceo dan. Isto tako glavna prednost slingback cipela leži u činjenici što ne 'seku' nogu poput modela s kaišem, pa noge izgledaju duže, a popularnost im jača iz sezone u sezonu, te ne čudi što ih bira i sve više poznatih dama, kao i bodeće trendseterke, te je možda trenutak da obradujete sebe baš nekim ovakvim parom obuće.