Nove prolećne kolekcije high street brendova donose bezbroj novih modela, a u moru istih najviše su se istakli oni sa efektnim detaljem. Reč je o predimenzioniranom lancu, koji dolazi kao dodatak i ukras na cipelama koje su postale glavni nadolazeći trend.

Ovakve cipele uspešno podižu baš svaku kombinaciju, a savršeno razbijaju monotoniju strogih poslovnih outfita.

Koliko smo primetili, svetle nijanse vladaju bojama modela sa zlatnim detaljima, ali naravno, uvek ćete pronaći klasične crne ili braon cipele, posebno na mokasinama, ali i među sandalama i papučama.

Sve što treba da razmotrite jeste koji model je po vašem ukusu i šta će se najbolje uklopiti sa komadima iz vašeg ormana i modnim dodacima koje već posedujete.

Mokasine su posebno voljene cipele za proleće jer su lako uklopljive uz bezbroj dnevnih izdanja. Pre nekoliko sezona iznedrili su se danas veoma popularni kožni modeli mokasina sa glomaznim đonom koje daju urbanistički efekat, dok su modeli sa tankim đonom sofisticirani i pružaju dozu ozbiljnosti.

 Sandale sa lancem ili metalnom kopčom su savršen dodatak outfitu za večernji izlazak. Ove sezone izuzetno su popularne i papuče sa tankom potpeticom za neophodnu dozu elegancije za večernje izlaske.

Povratak klompi nas je u velikom stilu dočekao ovog proleća. Veliki hit 80-ih godina prošlog veka već sada je dostupan u ponudi mnogih modnih brendova. Najčešće ih trendseterke nose uz ležerne kombinacije sa farmerkama, ali i opuštenim dugim haljinama.