Koliko puta vam se dogodilo da ste za neki modni komad posegli samo zbog boje? Jednostavno - deluje skupo i luksuzno, dok ista stvar u nekom od uobičajnih kolorita poput crne ili bele boje, deluje potpuno drugačije.

Zapravo, činjenica je da određene nijanse zaista mogu učiniti da i najobičnija tašna izgleda kao da je delo nekog high-end dizajnera.

Ovog proleća, na pistama je dominirala boja slonovače, narandžasta, ali i nijanse žalfije... a ni streetstyle ne zaostaje sa sličnim nijansama. Zato, pre nego što krenete u šoping bacite pogled na 6 boja koje transfromišu svaki outfit i pretvaraju ga u stilsku desetku.

1. Oker

Žuta odeća vratila se u velikom stilu, ali često je rezervisana sa toplije vreme. Sa druge strane, mnogi je ne vole u poslovnim izdanjima, jer je previše jarka, te je oker savršeni šik balans, nevezano da li ste poneli slip haljinu, maksi suknju, svilenu košulju ili ste se odlučila samo za detalj kao što je pouch tašna koja dominira ovog proleća.

2. Boja žalfije

Kelly green ili žalfija zelena jedan je od najvećih trendova ove godine. Nijansa je fantastična za kombinovanje sa drugim, a deluje veoma luskuzno. Modni eksperti savetuju da ponesete makar jedan statement piece u ovoj boji, te je tako blejzer dobar izbor, umesto jakne, ili se možete poslužiti detaljima u ovom tonu poput cipela, patika, ili sandala.

3. "Hladniji" bež/ Boja slonovače

Hladnija nijansa beža, ili boja slonovače kako je još neki zovu idealna će biti kada tople majkse temperature "zakucaju na vrata". Posebno će biti "na ceni" monohromatski look, odnosno kombinacija gde ste od glave do pete u ovoj nijansi.

4. Boja mandarine

Narandžasta ima toliko nijansi da vam ih ne možemo ni nabrojati sve, ali ovog proleća jarka boja mandarine apsolutni je hit. Overzized bluze sa puff rukavima, ili pak palazzo pantalone, kao i maksi slip haljine sa izrezima samo su neki od predloga na koje možete osvežiti svoj garderober i poneti jednu od boja koja ne planira da u skorije vreme siđe sa modnog trona.

5. Kobalt (nebesko) plava

Plavo nikad ne izlazi iz mode, ali kobalt je nijansa koju ste, verujemo, godinama čekali da zauzme mesto koje joj pripada. Deluje otmeno i skupo, pogotovo kada izaberete košulje ili blejzere u ovom tonu, a najbolje od svega, ovakva plava stoji svima, nevezano za boju tena. 

6. Lila

I na samom kraju, zasluženo, nežna varijanta ljubičaste, takozvana lila - kraljica romantičnih izdanja. Posebno je tražena periwinkle nijansa, i to ne samo kad su u pitanju modni trendovi.

Na vama je jedino da li ćete u ovom tonu izabrati blejzer koji uvek možete nositi umesto jakne, usku midi haljinu, svilene tunike, elegantne zvoncare, ili su vaš izbor ipak detalji poput upečatljivih minđuša, modernih slingback cipela ili neki od modela popularnih torbi.