Sve mi niže od manekenskih metar i sedamdeset dobro znamo borbu s predugim pantalonama ili rukavima, i pokušaje da oversized trend ne izgleda kao da se utapamo u odeći iz ormara nekog diva. 'Fake it till you make it' filozofija ovde nije primenjiva, ali ipak možemo vizualno našoj visini 'dodati' par centimetara uz nekoliko trikova, te učiniti figuru izduženijom.

Poigravanje proporcijama i bojama u tome nam posebno pomaže, a ovih je 5 'styling hacks' primenjivo od glave do pete:

PUNĐA

Da, i frizura može da doprinese vizualnom efektu više i duže figure. I ne, to ne znači da kosu treba da natapirate u stilu glam rock zvezda. Ravna frizura uvek će izgledati elegantno i izdužiti crte lica. Ali ponekad duga kosa može vizualno da skrati figuru, pa je najelegantnije rešenje da podignete kosu u elegantnu punđu.

CROP TOP + PANTALONE SA VISOKIM STRUKOM

Nepisano 'pravilo' kad želimo da izgledamo više, i to u promeru 1/3 torzo, 2/3 noge jeste nošenje topa u kombinaciji sa pantalonama visokog struka. Čak i da ne odaberete crop top model, košulju ili duks možete da upašete u donji deo i stvorite iluziju da izdužene figure. 

FARMERKE ŠIROKIH NOGAVICA

Kad nam je cilj da odećom izdužimo figuru, jeans je ključan, i to onaj visokog struka, širokih nogavica i tamnijih boja. Ipak, pripazite, flared model ne treba da bude kratak, već što duži, do poda kako bi noge izgledale duže i tanje. S druge strane, ako birate skinny jeans, u redu je da bude malo iznad listova.

MOKASINE

Ko kaže da su potpetice jedini način da noge izgledaju tanje i duže? Mokasine daju vrlo sličan efekat, a naročito one sa glomaznim đonom. Kombinujte ih kako sa suknjama i šortsevima, tako i sa jeansom u crnoj boji.

MONOHROMATSKI LOOK

Iako se crna uvek ističe kao boja koja vizualno stanjuje, to je prevaziđeno pravilo. Kada je reč o bojama, možemo da nosimo sve, a ključ monohromatski izgled - u samo jednoj boji od glave do pete. Ružičasta, zelena i narandžasta su glavni trend ovog proleća, a mogu da budu podjednako moćne u stvaranju elegantnog looka.