Naslednica carstva Inditex, u čijem se sklopu nalaze modni brendovi Zara, Bershka, Pull&Bear, Stradivarius, Massimo Dutti, Oysho, Zara Home i Uterqüe - Marta Ortega Perez, trudila se da vodi miran porodični život daleko od očiju javnosti, baš poput svog oca Amacija Ortege koji je šesti najbogatiji čovek sveta.

Ipak, njena retka pojavljivanja u javnosti nisu prolazila neopaženo upravo zahvaljujući specifičnom stilu koji neguje.

Iako se do sada trudila da njeno pojavljivanje u javnosti bude dozirano, stvari su se umnogome promenile od kada je 1. aprila preuzela upravljanje najvećim distributerom jeftine mode.

Samo nekoliko sati nakon što je postala najmoćnija žena u svetu konfekcije, ovu veliku dužnost proslavila je na venčanju prijatelja u španskoj Plasenciji. 

Naslednica Zare Marta Ortega proslavila je moćnu funkciju na venčanju prijatelja.
Profimedia 

Iako u svakodnevnom životu preferira jednostavna izdanja, najčešće i basic boja, u svečanim prilikama ćerka jednog od najbogatijeg čoveka na svetu modu shvata kao igru, te ne beži od riskantnih komada koji prenose duh aktuelnih trendova.

Zapravo se Marta Ortega može često videti u kombinacijama koje su stvorene od komada s potpisom high street brendova njenog oca, ali isto tako i u skupocenim dizajnerskih komada.

Marta Ortega poznata je po specifičnom stilu oblačenja.
Profimedia 

U društvu supruga Carlosa Torrette, najmoćnija žena u svetu konfekcije je privukla pažnju svojim stajlingom u maniru color-blocking tehnike, što je postigla kombinovanjem narandžaste haljine i plavog ogrtača sa dodatkom džepova.

Pomenuta haljina sa dizajnom ruske kragne izdvojila se pletenim detaljima koji su sezali do bokova, a ovaj chic efekat pokazao se kao jedan od omiljenih detalja Marte Ortege još kada je ponela trendi braon pletenu tuniku preko midi haljine.

Marta Ortega je ponela trendi braon pletenu tuniku preko midi haljine.
Profimedia 

Da bi stvorila kontrast i pružila notu originalnosti, ceo stajling je zaokružila svetlo-plavim ogrtačem, minimalističkim modelom čistih linija bez vidljivih revera i dugmadi.

Aksesoari poput kožnih rukavica u boji cigle i minijaturne verzije Hermes torbe Kelly pomogli su joj da njen outfit naiđe na brojne pozitivne komentare koji se su naročito odnosili na papuče sa visokom potpeticom prekrivene kristalima.

Marta svoj stil obično gradi na paroli "manje je više", a kako to zapravo izgleda pogledajte u nastavku:

Profimedia Marta Ortega Perez, naslednica je španskog modnog carstva "Zara", a specifičnim stilom privlači pažnju gdegod se nađe.