Prvi regionalni modni događaj “Fashion weekend Jahorina” održan je na vrhu Jahorine, na 1900 m nadmorske visine, u srcu netaknute prirode, pored jezera. Tokom dva dana predstavljeno je šest kolekcija dizajnera iz regiona.

Svoje kolekcije prve večeri predstavili su: Marko Feher, Amina Hasenbegović i modni brend Boudoir.

Veliku pažnju publike privukao je Marko Feher, dizajner iz Sarajeva koji je našoj regiji, ali i svetskoj modnoj sceni prepoznatljiv po kolekcijama koje koketiraju s avangardom i koje su uvek društveno osvešćene. Kroz svoj rad ne samo da ispituje granice odeće, pojedinih stereotipa, nego šalje snažnu poruku. 

Feher 2.jpg
Marko Jovančić i Amer Prevljak 

Feher 9.jpg
Marko Jovančić i Amer Prevljak 

Feher 3.jpg
Marko Jovančić i Amer Prevljak 

U nastavku programa u nedelju uveče svoje kolekcije predstavili su Verica Rakočević, Aleksandra Džakovic i ELFS Aleksandar Šekuljica i Ivan Tandarić.

Verica Rakočević predstavila je deo kolekciije za jesen/zimu 2022. inspirisanu Simon de Beauvoir. Stil naše uvažene dizajnerke je decenijama prepoznatljiv - uvek je akcenat na dobrim materijalima, savršenoj izradi, klasika pomerena detaljima koje traži inspiracija.

DSC02866.jpg
MAUBIH 

DSC02922.jpg
MAUBIH 

DSC02795.jpg
MAUBIH 

Aleksandra Džaković, crnogorska dizajnerka koja osvaja svetsku modnu scenu svojim sofisticiranim dizajnom, ali i održivosti, izgradila je specifičan pečat brenda AKKA Costumes.

"Kolekcija se zove arhaična budućnost. Težnja je bila da se vrijednosti i značaj koji je imala narodna nošnja transponuju u novi izraz, i time da se revalorizuje lokalna kultura. Materijali su prirodni, biorazgradljivi i koliko je moguće dostupni iz lokalnih izvora. Odabrana je odbačena vuna i rucno rađena cenar svila, u bojama koje su dominantne u balkanskim narodnim nošnjama" istakla je Aleksandra.

ERV06750.jpg
Marko Jovančić i Amer Prevljak 

U muzićkom delu, a samo za Fashion Weekend Jahorina, kompozitor Veljko Kuzmanćevič napisao je muziku pod nazivom "Samo kap".