Anna Wintour, urednica američkog Voguea i potpredsednica izložbe u njujorškom Metropolitan muzeju, otkrila je temu naredne Met Gale, najprestižnijeg i najekskluzivnijeg modnog događaja godine koji se odvija prvog ponedeljka u maju.

Nadolazeće izdanje slaviće lik i delo preminulog dizajnera Karla Lagerfelda, dok će izložba nositi ime "Karl Lagerfeld: A Line of Beauty". Wintour je dodala kako je ideja u opticaju od 2019. godine, kada je dizajner preminuo.

Na izložbi će biti izloženo 150 Lagerfeldovih kreacija koje su nastale prema njegovim skicama. Upravo će skice biti u fokusu izložbe jer je dizajner verovao da je modi mesto na ulici, a ne u muzejima. Sve će biti popraćeno video-zapisima glavnih krojačica, odnosno procesa stvaranja odevnih komada.

Eksponati će obuhvatiti delovanje dizajnera u modnim kućama Chloe, Fendi, Chanel, Balmain i Patou. Dizajn izložbe potpisuje arhitekta Tadao Ando, inače zaslužan za projektiranje Lagerfeldove kuće koja nikad nije izgrađena, međutim dobro zna dizajnerove želje.

Met Gala 2023. održaće se 1. maja, a događaj će voditi Dua Lipa, Penelope Kruz, Roger Federer i Michaela Coel.