Pantalonesu oduvek bile ključni komad za dobre odevne kombinacije, a prethodna godina vratila je na modni radar brojne modele, počev od neodoljivih kargo, pa sve do helanki sa trakom. I tokom 2023. godine određeni komadi nastaviće svoju dominaciju, ali se pojedini i vraćaju u ekstremnijoj formi, poput pantalona sa širokim nogavicama po principu - što veće, to bolje. 

Bilo kako bilo, pogledajte iz kojih modela nećemo izlaziti narednih meseci, a koji su se već našli u ormarima svih stylish devojaka i požurite da nabavite svoj par.

1. Opuštene taperice

Listu najpopularnijih modela za ovu godinu nemoguće je ne započeti modernom varijantom modela iz 80ih, takozvanim "tapericama". Pantalone sa suženim nogavicama definitivno vraćaju neke uspomene i obećavaju beskrajne trendy kombinacije. 

2. Elegantno skrojene "trenerke"

Za one koji preferiraju udobnost pre svega stižu više nego sjajne vesti - 2023. definitivno će biti i u znaku elegantnijih modela trenerki koje odavno više nisu rezervisane samo za sportske aktivnosti.  

3. Ekstremno široke nogavice

Pantalone širokih nogavica bile su jedan od najvećih trendova prošle godine, te ako ste investirali u neki ovakav model, biće vam drago da čujete da ne ide nigde ni ove 2023. godine. Zapravo, slobodno možemo reći da će sama silueta postati još ekstremnija. Dakle, što šire nogavice, to bolje. 

4. Pruge

Pruge su nekada možda bile rezervisane za "badass" gangsterske filmove, ali sada se moćni dezen vraća na velika vrata i definitivno preti da postane jedan od najpopularnijih trendova za 2023. Idealan je za poslovne kombinacije, ali i za svakodnevno eksperimentisanje za najrazličitije prigode. 

5. Elegantnije kargo pantalone

Kargo je tu da ostane, barem se tako čini za sada. Međutim, upravo zahvaljujući ogromnoj popularnosti trendy modela, brendovi su odlučili da im daju raznovrsnije forme, te se sad u bogatoj ponudi highstreet brendova mogu naći i modeli sa trapez nogavicama, kao i elegantnije forme koje ćete obožavati da nosite uz elegantne sakoe i korsete.

6. Standout printovi

Pantalone sa upečatljivim printovima možda nisu bile toliko u fokusu prethodnih sezona, ali se sada sve to menja. Ovakvi modeli delovi su brojnih dizajnerskih kolekcija za 2023. i jasno je da će narednih meseci na ulicama vladati najrazličitiji dezeni, počev od klasičnih cvetnih, pa do atipičnih sa zmijama i slično.

7. Pantalone sa prilagodljivim rubovima sa vezicama

Bliski rođaci kargo pantalona, modeli sa rubovima sa vezicama sve više se nalaze na radaru zaljubljenica u modu. Posebno atraktivno izgledaju u kombinaciji sa sandalama sa visokom potpeticom, kada vam je potrebno da casual izdanju date dozu elegancije. 

sa

s

s