Jackie Kennedy bila je i ostala simbol sofisticirane mode, a da je njen stil vanvremenski potvrđuje i to što je i danas, 60 godina kasnije, i dalje kopiraju.

Tako je nedavno i slavna manekenka Emily Ratajkowski fotografisana u pantalonama koje neodoljivo podsećaju na "onassis" fazu nekadašnje prve dame Sjedinjenih Država.

Emily Ratajkowski prošetala je u izdanju nalik na Jackie Kennedy.
SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Slavna brineta doduše je kultne tričetvrt pantalone sa širim nogavicama ponela daleko drugačije nego Jackie koja se od ovog komada nije odvajala tokom leta i rane jeseni.

Tako su, primera radi, njena izdanja sa odmora u Italiji ili Grčkoj tokom 60-ih dame masovno kopirale, a pogotovo ležerne, a opet elegantne pantalone koje podjednako dobro idu kako uz patike, tako i uz visoke potpetice.

Kada je reč o Emily, ona je look upotpunila kožnim "mules" papučama nalik mokasinama, koje su dale retro dodir šik kombinaciji. U crnoj majici bez rukava, maslinasto zelenim pantalonama, i sa "old schoool" naočarama za sunce njujorška vrućina nije imala nikakavih šansi da pobedi zvezdu modelinga koja je gradskim ulicama prošetala sa velikom dozom sofisticiranosti.

Emily Ratajkowski iskopirala je prvu damu Amerike.
TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia