Jedini način da spremanje za posao ne bude stresno i puno brže je moguće jedino ako imaš bar osnovnu ideju o tome šta bi mogla sutra obući.

Jednako je nezgodno imati dovoljno ideja za kancelarijski outfit koliko i pridržavanje kodeksa oblačenja. Koliko je pametno previše pametno? Koliko je ležerno previše ležerno? Da li su farmerke pogodne za svaki ili treba i od njih malo odahnuti? Tako mnogo pitanja, a tako malo vremena (naročito jutro pre posla).

Kada nemate jasno određenu uniformu za posao, već imate potpunu slobodu izbora u okvirima kodesa, znamo koliko je teško da svakodnevno izgledate fashion approved.

Naročito kada ste prespavali alarm i vaš ormar je vešto razbacan po podu. Naših 30 ideja za kancelarijsku odeću (i pratećih praktičnih saveta) trebalo bi da urade trik.

Vanvremenski komadi

Veoma je važno da svoju shopping listu popunjavate večnijim komadima koji neće već sledeće sezone totalno izaći iz mode. Veoma je važno da se otrgnete od trenutnih trendova kada su u pitanju veći komadi.

"Nisam dovoljno bogata da kupujem jeftinu odeću" je rečenica koju treba da sledite. Investiranje u skuplje komade učiniće da godinama izgledate moderno i zadržite njihov kvalitet.

Predlog: štepani komadi, crne pantalone i bele košulje.

Idealan kroj za vas

Jedna od važnijih stvari za dobar izgled jeste da odaberete kroj koji vam savršeno pristaje. Osim toga, važno je i kako se osećate u njemu. Garderoba koja je preuska ili čini da previše brinemo da li će se nešto videti nije pogodna za posao.

Birajte krojeve u kojima se osećate moćno i poletno da toga dana obavite sve vaše poslovne zadatke!

Predlog: jeans udobnog, širokog kroja

Pantalone su vaš najbolji prijatelj

Uvek birajte neutralnije nijanse koje ćete lako kombinovati sa drugim dezenima, košuljama, džemperima ili efektnim blejzerima.
U vašem garderoberu predlažemo crne, bež, braon, ili kombinacije ovih boja.

Predlog: kožne pantalone uz oversize džemper atraktivnog dezena

Basic kombinacije

Mirnije boje su ipak "sigurna luka" svakog poslovnog izgleda. Print je dozvoljen, ali samo ukoliko nije previše napadan. Znate i same da sa klasikom gotovo nikada nema greške, a uvek ostavljaju prijatan utisak na saradnike.

Predlog: dobar šorts, čizme do kolena i dugi kaput

Odelo

Iako je crno odelo po meri zasigurno prikladno za kancelariju, ponekad može delovati pomalo neinspirativno. Da biste ovo izbegli, pokušajte umesto toga da odaberete odelo u boji ili sa printom.

Predlog: oversize odelo u jednoj boji upareno s detaljima u drugoj