Rođena u Briselu, Diane je studirala ekonomiju u Ženevi gde je upoznala kneza austrijskoitalijanskog porekla Egona von Furstenberga. Kneževski bračni par preselio se u Njujork gde je DVF i počela da se bavi modom.

Među prvim uspesima u karijeri može se pohvaliti rekordom od fantastičnih pet miliona wrap haljina koje je prodala 1976. godine. Iste godine osvojila je i naslovne stranice Newsweeka i Wall Street Journala, otvorila prodavnicu kozmetike na aveniji Madison i objavila “Knjigu lepote”.

Sredinom osamdesetih preselila se u Pariz gde je osnovala izdavačku kuću Salvy, a 1985. godine dobila je Medalju slobode, priznanje njujorškog gradonačelnika koje se dodeljuje “građanima sveta koji ostvare američki san”. 

Diane se 1990. godine vraća u Ameriku, gde učestvuje u pionirskim danima TV shoppinga, a 1993. počinje da piše za magazin Vanity Fair.

U retail se vraća lansiravši kolekciju haljina u prodavnicama Saks na Petoj aveniji, a uskoro proširuje prodaju i na Bloomingdale's, Barney's, Scoop i Fred Segal. 

Godine 1998. objavljuje svoje lične i profesionalne memoare pod naslovom “Diane – život s potpisom”, a već sledeće je biraju za članicu odbora Američkog saveta modnih dizajnera. 

Danas von Furstenberg vodi modni i marketinški studio u Njujorku, a slobodno vreme deli između nekoliko kuća na atraktivnim lokacijama u svetu – na listi su Connecticut, New York, Paris i Bahamas. Uvek je u pokretu, što joj donosi inspiraciju za nove poduhvate, eklektične poput nje same.