WSGN, web stranica za predviđanje trendova, imenovala je "digitalnu boju lavande"bojom 2023. godine, a već smo videli da je upravo ta boja jedan od ključnih zimskih modnih trendova.

Dok je Barbiecore ružičasta, koja je prvi put uočena na Valentinovoj modnoj reviji za jesen/zimu 2022. pre nego što se prošle godine proširila na svaki modni i beauty kutak sveta, bila fokusirana na maksimalizam nakon godina provedenih u trenerkama i papučama, digitalna lavanda donosi spokojan osećaj našoj garderobi.

Radi se o boji punoj nade i pozitivnosti, te predstavlja nužni optimizam i beg od stvarnosti za kojim toliko žudimo. Zaigrana je i kreativna, ali i umirujuća i izbalansirana.

profimedia-0728218395.jpg
Gil-Gonzalez Alain/ABACA / Abaca Press / Profimedia 

Ova nijansa ljubičaste nije nova. Zapravo, WSGN tvrdi da je boja u trendu već nekoliko godina, tačnije od 2021. otkad je redovno viđamo na revijama. U kolekcijama za proleće/leto 2023. popularnost joj je skočila za 61,6 posto i čini se da neće tako skoro splasnuti, budući da su trend prepoznali korisnici TikToka.

profimedia-0727254160.jpg
www.fashionpps.com / Avalon / Profimedia Cecilie Bahnsen

Kako generacija Z počne da jača kupovnu moć, zavladaće novi narativ oko digitalne boje lavande jer ona odbacuje ideju o rezervisanosti pastelnih boja za toplije mesece.

profimedia-0730492037.jpg
Anthea Simms / Camerapress / Profimedia 

Ako razmišljate o dodavanju nekoliko komada boje lavande u svoj ormar, donosimo nekoliko stilskih saveta s modnih revija i crvenih tepiha. Možete je stilizovati s drugim svetlim bojama poput crvene ili menta zelene, kao što je bio slučaj na revijama za proleće/leto 2023, a sjajno izgleda i kad se nosi samostalno od glave do pete, baš kao i Barbiecore ružičasta. Možete da je nosite s romantičnim čarapama, oversized nakitom i haljinama s vitkim siluetama.

profimedia-0760166913.jpg
Marcy Swingle / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Razmislite i o uparivanju nijanse s drugim tradicionalno ženstvenim bojama, poput ružičaste. Digitalna boja lavande ima jedinstvenu sposobnost da se kombinuje se kombinuje sa belom i vanilom. Mogućnosti je bezbroj, a samo je na vama kako ćete nositi boju 2023. godine.

profimedia-0635984756.jpg
Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA / Abaca Press / Profimedia 

 Izvor: https://luxurysociety.hr/