“Volim da kreiram odeću koja je toliko lepa da je morate imati ovog momenta, a opet dovoljno zanimljiva da je možete čuvati i deset godina i tada ponovo nositi s uživanjem”, kaže kreativni direktor brenda Luca Luca Raul Melgoza. Sklonost luksuzu i lepoti kod njega je crta koja se razvila još od detinjstva provedenog u rodnom Los Angelesu. Vreme je, kako kaže, najradije provodio u muzejima i prodavnicama, a luksuzni Rodeo Drive bio mu je jedno od omiljenih odredišta.

Raul je prvo završio ekonomiju na Univerzitetu južne Kalifornije, a onda prešao na Istočnu obalu u potrazi za svojim modnim identitetom. Završio je školu dizajna Parsons kao jedan od najboljih studenata generacije i bio nominovan za kreatora godine, pa je dobio poziv da prikaže kolekciju na velikoj dobrotvornoj večeri Parsonsa.

Odmah zatim mu je Saks Fifth Avenue omogućio da izloži svoje komade, a blistavu karijeru Raul počinje 2005. godine kada se priključio timu Luca Luca. Melgoza je blisko sarađivao s Lucom Orlandi i brzo napredovao do pozicije višeg kreatora, a početkom 2008. godine postavljen je za kreativnog direktora brenda.

U osnovi njegove modne filozofije leži želja da transcendira sezone i trendove, tako da se neki komadi koje kreira mogu, tvrdi dizajner, nositi čitavog života. Takva estetika nalazi duboke korene u klasicizmu, ali vizija Raula Melgoze ne isključuje dinamičnu ulogu žene koja je paradigma perfekcije i elegancije.