J. W. Anderson rođen je u Severnoj Irskoj 1984. godine. Njegova prva želja bila je glumačka karijera pa se preselio u Washington da studira dramu, ali su ga najviše od svega privukli pozorišni kostimi.

Po povratku na Ostrvo upisao je mušku modu na prestižnom Londonskom modnom koledžu, a debitovao je s kolekcijom nakita. Među njegovim učiteljima bila je i Manuela Pavesi, prijateljica i saradnica Miuccie Prade zahvaljujući kojoj je mladi Anderson dobio i angažman u slavnoj italijanskoj kući.

Međutim, njegov možda najbizariji domet do sad je to što je uspeo da impresionira legendarnog Marca Jacobsa odabravši identične materijale kao i on za jesenju kolekciju 2011. godine. 

“Stvarno je čudno da uhvatite neki trend pre nego što se on uopšte i pojavi”, skromno je prokomentarisao ovo mladi Irac.

Njegov stil odlikuje reinterpretiranje muške mode u neočekivanim materijalima i uporno insistiranje na androginim modnim rešenjima. Aksesoari i nakit s potpisom J. W. Andersona jednako oduševljavaju i muškarce i žene. Godine 2010. debitovao je i sa ženskom kolekcijom u koju je ugradio svoje već prepoznatljive modne principe.