Rođena u Atini 1983. godine, Mary Katrantzou je diplomirala arhitekturu na školi za dizajn Rhode Island, a onda prešla na Central St. Martins i prebacila se na dizajn tekstila. Radeći sa Sophiom Kokosalaki pune dve sezone, Mary je uspela da razvije i sopstveni portfolio.

Njena diplomska revija pokazala je u kom pravcu će se dalje definisati njen stil – Katrantzou je tada pronašla inspiraciju u ruskom konstruktivizmu i filmskim posterima iz sedamdesetih godina prošlog veka. Publika je bila oduševljena originalnim digitalnim printovima predimenzioniranog nakita na haljinama, a kolekcija je bila nominovana kako za nagradu Harrods tako i za priznanje L’Oreal Professional.

Prva ready-to-wear kolekcija s kojom je debitovala na londonskom Fashion Weeku 2008. godine sastojala se od samo devet haljina, ali je privukla veliku pažnju i zainteresovala mnoge kupce. Sledeće sezone Mary je takođe izborila priliku da prikaže reviju u okviru programa “Nova generacija” i opet požnjela odlične kritike a svi svetski modni časopisi posvećuju dužnu radu ove mlade kreatorke.