Rođen u La Rochelle, u Francuskoj, 1921. godine, Laroche je započeo karijeru u jednom ateljeu za proizvodnju šešira.  Najveći preobražaj doživeo je 1955. godine kada je posetio Sjedinjene američke države i otkrio metode proizvodnje ready-to-wear odeće. Svoj prvi atelje otvorio je u Parizu, a prva kolekcija je prosto bleštala od jarkih boja kao što su pink, naradžasta, koralna, tirkizna i boja topaza.

I pored toga što je stvarao upadljive kreacije i drske krojeve s dubokim dekolteima i otvorenim leđima, sam Laroche je bio vrlo skroman čovek. Naglašavao je da njegova visoka moda ipak mora da bude i praktična i bio među prvim dizajnerima koji je za američko tržište pripremio i odvojene komade – gornje i donje delove odeće.

Godine 1961. proširio je svoj atelje i uveo prvu ready-to-wear kolekciju. Međutim, Guy je danas najpoznatiji po svojim parfemima – 1966. godine lansirao je Fidji, svoj prvi ženski parfem. Usledili su Drakkar, J'ai Ôse, Drakkar Noir, Clandestine,  Horizon i Drakkar Dynamik.

Slavni Laroche je umro u Parizu 1989. godine, u svojoj 67. godini. Jednako  čuveni kreatori kao što su Angelo Tarlazzi, Michael Klein i Alber Elbaz su se potrudili da održe kontinuitet i imidž kuće Laroche.  U novembru 2007. godine poziciju umetničkog direktora preuzeo je francusko-švedski dizajner Marcel Marongiu.