Ova difuziona linija deo je kolekcije jesen/zima 2012/2013 i poslužiće kao najava otvaranja prve radnje koja je najavljena za drugu polovinu godine. McQ radnja će imati linije za žene i muškarce, kao i aksesoare, a nalazi se u eskluzivnom delu Londona, Mayfair-u.

Pre nekoliko dana najavljeno je da će i Stella McCartney po prvi put izlagati na Londonskom FW. Britanska dizajnerka će pokazati “specijalnu modnu prezentaciju” 18. februara i to pre početka njenog napada na glavni grad Britanije sa izložbom “Svet Stele” ('World of Stella') u robnoj kući Selfridges, lansiranjem novog parfema i otvaranjem nove radnje. Ipak, posle toga će izložiti svoju kolekciju u Parizu, kao što je to do sada uvek radila u poslednjoj deceniji.

Alexander McQueen, kojeg su prijatelji zvali Lee, izvršio je samoubistvo u februaru 2010. Godine, ali je njegova naslednica Sara Barton nedavno otkrila da će kompanija raditi kao da je on i dalje živ. Ona je objasnila: “Lee je uvek govorio da moraš da poznaješ sva pravila, kako bi mogao da ih kršiš. Imamo otvoreni studio, veliku sobu koja je veoma vizuelna. Na zidu ima na stotine slika iz različitih perioda i različitih tkanina. Lee me je naučio da stvari radim u tri dimenzije.“