Iako se već više od četiri decenije njegove potpetice nalaze u samom vrhu najpopularnije obuće, Manolo Blahnik nikad nije previše obraćao pažnju na to šta je u datom trenutku moderno.

- Nikada nisam smatrao sebe za posebno uspešnu osobu, ali pretpostavljam da je to negde istina. Već neko vreme mi baš ide. Ljudima su odjednom ponovo počele da se zaista dopadaju moje cipele. No, znate i sami da su pojedine vrste obuće u modi samo tri-četiri sezone. Sedamdesetih sam i ja kreirao platforme, tako da mi rad na njima nije stran. Nikad nisam pratio trendove niti sam grozničavo pokušavao da stvorim pravu cipelu. Nikada nisam bio u stanju da razumem koncept vremena. Zaista uživam u onome što radim i ne vidim zašto bih ikada govorio o tome koliko dugo se bavim ovim poslom – ispričao je Blahnik.

Dizajner priznaje i da nije baš uvek lak čovek za saradnju, pošto je retko kada u potpunosti zadovoljan postignutim rezultatom.

- Nikad nisam zadovoljan. Uvek pronađem neku grešku i zbog toga je veoma teško raditi sa mnom. Baš ovih dana sam ovde u Londonu posmatrao jednu cipelu i pronašao sam joj manu. Odmah sam pozvao fabriku i dao im nalog da sve urade iz početka – rekao je Manolo.