Modna dizajnerka Phoebe Philo napokon se vratila na modnu scenu. Nakon šest godina od odlaska iz brenda Celine (a setimo se, razočarenje fanova išlo je do te mere da je osnovan Instagram profil "oldceline" čija je popularnost pretila da nadmaši popularnost zvaničnog profila), kraj oktobra 2023. obeležio je dugoočekivani modni debi njenog istoimenog modnog brenda.

Nova kolekcija Phoebe Philo delom je već rasprodata
El Universal / Zuma Press / Profimedia 

Kolekcija A1 je objavljena online u ponedeljak popodne, a svetu je predstavljena kolekcija od 116 modnih komada: vidimo kapute, jakne, pantalone, suknje i sakoe, ali i naočare za sunce i nakit. Raspon cena ide od 450 evra za prsten do 13.000 evra za teddy kaput. Svaki komad nosi odlike modnog stila Phoebe Philo - mudri krojevi, luksuzna pletiva, elegantne teksture, odmereni oversized komadi. Kolekcija se opisuje kao bezvremenska, a zaštitno lice kampanje je Daria Werbowy!

Ovo je korak koji se očekivao duže vreme, jer je prva najava o lansiranju bila još u 2021. godini. Nagađanjima je došao kraj kada je u julu ove godine sajt phoebephilo.com otvoren za predregistraciju, a sada i zvanično, online objavom čitave kolekcije što je modni svet dočekao na najtopliji mogući način za Phoebe Philo.

Nova kolekcija Phoebe Philo delom je već rasprodata
PHOEBE PHILO 

PP_A1_IMAGES_57_1.jpg
PHOEBE PHILO 

Prva kolekcija Phoebe Philo ostaje verna njenom prepoznatljivom stilu - minimalizmu i klasici, a paleta boja uključuje nijanse kao što su čokoladna, maslinastozelena, bela i crna.

Treba istaći i da Phoebe Philo i u ovom modnom povratku ne odustaje od sopstvenih načela modnog poslovanja: bez revija, bez oglašavanja, samo jako kvalitetan modni dizajn.

PP_A1_IMAGES_14.jpg
PHOEBE PHILO 

Nove zalihe prodatih komada očekuju se u narednim mesecima, a mi jedva čekamo i drugi deo kolekcije, A2, koji stiže na proleće 2024.

U galeriji pogledajte neke od komada koji su u trenutku objavljivanja ovog teksta, još uvek bili dostupni.

PHOEBE PHILO PHOEBE PHILO

Izvor: luxurysociety.hr